Soţia adulterină care şi-a omorât pruncul, aruncându-l la toaletă, ca să nu afle consortul că l-a înşelat: „Gata, am scăpat!“

Soţia adulterină care şi-a omorât pruncul, aruncându-l la toaletă, ca să nu afle consortul că l-a înşelat: „Gata, am scăpat!“

Criminaliştii au scos trupul copilului din toaletă Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii au respins o cerere de revizuire a sentinţei în cazul unei tinere de 24 de ani, condamnată la 15 ani de închisoare pentru omor. Acesta şi-a înfăşurat copilul nou născut în pungi de plastic şi l-a aruncat la toaletă, micuţul murind înecat în materii fecale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Brăila a respins, pe 11 mai, o cerere de revizuire a sentinţei în cazul unei tinere de 24 de ani, Maria Iacob, condamnată la 15 ani de închisoare pentru omor. Femeia a şocat comunitatea din satul Pitulaţi, judeţul Brăila, unde trăia, după ce în luna iulie 2015 a comis o crimă înfiorătoare. Tânăra, poreclită ”Anuţa”, şi-a omorât propriul copil, pe care abia îl născuse, pentru ca partenerul său de viaţă, încarcerat după ce curmase viaţa unui consătean, să nu afle că l-a înşelat.

Femeia trăia în concubinaj cu Marian Iacob din 2009 în casa bunicii bărbatului, Iacob Luxiţa, şi aveau împreună doi copii, Maria şi Gabriel. Pe 29 iunie 2014, Marian Iacob a fost arestat şi ulterior condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Maria a dorit să îi dovedească cât de mult îl iubeşte şi s-a căsătorit cu el pe 29 octombrie 2015, însă, în realitate, tânăra îl înşela cu orice bărbat îi ieşea în cale. 

“După încarcerarea lui Iacob Marian, inculpata Iacob Maria a continuat să locuiască împreună cu copiii la domiciliul martorei Iacob Luxiţa. De-a lungul timpului, inculpata a început să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi , conduita sa fiind de notorietate în cadrul comunităţii. La sfârşitul primăverii şi în prima parte a verii anului 2015, a devenit evident că inculpata era însărcinată şi că încerca să ascundă sarcina, în sensul că purta haine largi, îşi înfăşura un brâu peste abdomen şi se îmbrăca nefiresc de gros pentru acea perioadă caldă. Atât sarcina avansată, cât şi eforturile inculpatei de a o ascunde au fost însă remarcate de întreaga comunitate”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Deşi era evident că toată lumea ştia că este însărcinată şi urma să nască, în mintea Mariei Iacob a încolţit un plan diabolic. În noaptea de 21 spre 22 iulie 2015, după ce a născut, femeia a decis să îşi ucidă copilul, gândind  că astfel soţul său nu va afla de adulter.

O viaţă curmată în câteva secunde de nebunie

La câteva minute după naştere, profitând de faptul că Iacob Luxiţa se dusese să verifice ce fac ceilalţi doi copii, Maria şi-a ucis fără milă pruncul.  “Inculpata Iacob Maria a născut o fetiţă vie care plângea şi care, potrivit declaraţiilor martorei Iacob Luxiţa, căuta să sugă. Martora s-a întors în încăperea în care dormea împreună cu ceilalţi doi copii, iar inculpata a înfăşurat nou-născuta într-un scutec alb, apoi a introdus-o într-o sacoşă de plastic, într-o sacoşă din rafie şi în final într-un sac din plastic în care a mai pus şi o cărămidă, după care a aruncat copilul în closetul amenajat în curte. În continuare, inculpata s-a pregătit să-şi viziteze concubinul a Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, apoi s-a dus la Iacob Luxiţa, căreia i-a spus: «Gata, am scăpat!» şi i-a povestit despre uciderea copilului”, se menţionează în rechizitoriu.

A doua zi, soţia adulterină s-a îmbrăcat frumos şi s-a dus să-şi viziteze soţul la închisoare, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pe drum, a avut un accident de circulaţie, fiind la un pas să-şi piardă viaţa. Deşi aproape toate rudele ştiau de crimă, nimeni nu a mers la Poliţie. Abia după nouă luni de la acel moment, bunica soţului său, Iacob Luxiţa, s-a hotărât să le spună oamenilor legii ce se întâmplase.

Nici atunci Maria Iacob nu a avut vreo remuşcare, ba a încercat să paseze vina pe bătrână şi pe femeia care o ajutase la naştere. Parchetul i-a pus sub urmărire telefonul, iar ucigaşa s-a dat de gol singură, după ce a discutat cu mama ei despre mai multe detalii legate de crimă. Pe lângă condamnarea la 15 ani de închisoare pentru omor, Curtea de Apel Galaţi a decăzut-o din drepturile părinteşti. Copiii Mariei Iacob au fost daţi spre îngrijire bunicii din partea tatălului,  Iacob Luxiţa.

citeste totul despre: