Solidaritate umană. Şase familii au fost ajutate să-şi refacă locuinţele grav avariate de un incendiu de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre casele reconstruite la Brăila FOTO ADJ/Costiuc Petrică
Una dintre casele reconstruite la Brăila FOTO ADJ/Costiuc Petrică

Suferinţa oamenilor a mişcat inimile multor brăileni, pornind de la instituţiile locale, până la societăţi comerciale şi creştini voluntari, care, la iniţiativa şi cu contribuţia financiară a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-au mobilizat şi au încercat, pe cât posibil, să le readucă speranţa şi totodată să le ofere posibilitatea de a locui în condiţii decente.

În aşteptarea sărbătorii Naşterii Domnului, semn al bucuriei întregii creştinătăţi, parohiile din Protoieria Brăila, credincioşii acestora şi preoţii slujitori, vin în întâmpinarea aproapelui aflat în suferinţă, după îndemnul biblic al bunului samarinean.

Solidaritatea umană s-a văzut cel mai bine după un incendiu violent ce izbucnit la o locuinţă de pe strada Theodor Aman, din municipiul Brăila, şi care s-a extins şi a afectat grav încă cinci locuinţe, ale unor familii care locuiesc pe strada respectivă şi pe strada Griviţei. 

Deoarece în zona respectivă, imobilele sunt lipite una de cealaltă, focul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar intervenţia pompierilor veniţi la faţa locului, pe lângă stingerea incendiului a însemnat şi deteriorarea locuinţelor, prin infiltrarea în pereţii imobilelor şi în mobilier a cantităţilor mari de apă, folosite la stingerea acelui incendiu.

Între pagubele produse de acest nefericit eveniment, se numără casa familiei Murea Ioan, de pe strada Theodor Aman, nr. 78, imobil ce a fost afectat aproape în totalitate, prin distrugerea acoperişului pe o suprafaţă de cca. 130 mp, precum şi prin deteriorarea completă a tuturor bunurilor din camerele de locuit.

La celelalte cinci case afectate de incendiu, le-au fost distruse acoperişurile pe o suprafaţă de aprox. 400 mp., iar pereţii, tavanele, mobilierul şi aparatura electrocasnică au fost degradate, toate familiile având nevoie urgentă de sprijin pentru refacerea locuinţelor, luând în considerare şi apropierea cu repeziciune a vremii şi anotimpului rece.

Suferinţa oamenilor a mişcat inimile multor brăileni, pornind de la instituţiile locale, până la societăţi comerciale şi creştini voluntari, care s-au mobilizat şi au încercat, pe cât posibil, să le readucă speranţa şi totodată să le ofere posibilitatea de a locui în condiţii decente şi în atmosfera unui cămin familial sigur şi cald.

Astfel, credincioşii Bisericii Ortodoxe nu puteau rămâne departe de această situaţie nefericită şi s-au adunat în jurul preoţilor care, potrivit îndrumărilor Chiriarhului Dunării de Jos, au organizat o colectă în bani pentru procurarea materialelor de construcţie şi a celor de uz caznic, pe care le-au oferit în dar familiilor greu încercate.

„Suntem foarte bucuroşi că am primit aceste materiale de construcţii pentru că se apropie iarna, este din ce în ce mai frig, ne aşteptăm să vină şi ninsoarea şi dacă nu terminăm la timp  construcţia casei riscăm să  suferim şi mai mult decât până acum, mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor care ne-au ajutat, preoţilor care au strâns colecta şi sperăm să fie totul bine”, de declarat Corina Bogdan, unul dintre beneficiarii ajutorului. 

„Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ce aţi făcut pentru noi, pentru că aveam mare nevoie de tot ce ne-aţi adus. Suntem conştienţi că efortul a fost mare şi mulţumim creştinilor pentru că au fost alături de noi, că au dat un bănuţ pentru noi cei care avem casele arse de focul incendiului şi să dea Măicuţa Domnului să nu treacă nimeni prin necazuri ca acesta pe care l-am avut noi. Doamne ajută!”, a spus şi Constantina Apostu.

În urma unei anchete sociale făcute la faţa locului de o Comisie organizată la nivelul protopopiatului Brăila şi în baza necesarului întocmit de către fiecare familie în parte, toate materialele necesare refacerii locuinţelor au fost achiziţionate din banii colectaţi de către parohiile protoieriei Brăila. Cuantumul ajutorului acordat ridicându-se la valoarea de 28.091 lei.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu, ca jertfa tuturor creştinilor, clerici şi laici să fie spre bucuria duhovnicească, dar şi spre folosul material al credincioşilor marcaţi de tragica întâmplare. Păstrându-i în continuare în rugăciunile noastre, dar şi încercând să îi ajutăm pe mai departe, în măsura posibilităţilor, nădăjduim ca viaţa lor să-şi poată relua drumul firesc, prin împletirea lucrării faptei celei bune şi a credinţei în Dumnezeu”, a transmis biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite