Soarta învăţământului din judeţul Brăila stârneşte scandal între PSD şi PNL. Jocuri de interese şi acuzaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Marian Dragomir şi Cătălin Canciu, noul inspector şcolar general FOTO Facebook
Primarul Marian Dragomir şi Cătălin Canciu, noul inspector şcolar general FOTO Facebook

Primarul Marian Dragomir (PSD) îl acuză pe noul inspector şcolar general (PNL) de practici dictatoriale. În replică, profesorul Cătălin Canciu spune că edilul vorbeşte despre un domeniu unde nu are expertiză şi susţine că mărirea cu cinci clase a planului de şcolarizare este ilegală.

Decizia noului inspector şcolar general de la Brăila, Cătălin Canciu, numit de PNL,  care a propus reducerea claselor de la cele mai importante licee din oraş, respectiv Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci, Colegiul Naţional N. Bălcescu, Liceul Teoretic N. Iorga şi Colegiul Economic I. Ghica, a inflamat spiritele pe plan local.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), susţine că noul inspector şcolar a cerut în schimb suplimentarea numărului de clase la Liceul de Arte, unde Cătălin Canciu este profesor. Edilul s-a declarat împotriva reducerii numărului de clase de la licee şi a comasării unităţilor de învăţământ şi consideră că demersul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila afectează în mod direct liceele de prestigiu, care fac an de an performanţă în învăţământul brailean.

Cătălin Canciu spune că planul de şcolarizare pentru judeţul Brăila ar trebui să includă doar 82 de clase şi nu 87 de clase, aşa cum propusese fosta conducere a Inspectoratului Şcolar Brăila, pentru că nu sunt suficienţi elevi care să justifice această mărire.

Marian Dragomir susţine că măsura propusă de noul inspector şcolar general este ilegală şi va conduce la creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2  prin aglomerarea şi comasarea claselor. Noul inspector şcolar general spune în schimb că primarul nu are expertiză în domeniu şi nu înţelege ce înseamnă un plan de şcolarizare.

”Solicităm ISJ Brăila renunţarea la aceste practici dictatoriale şi ilegale prin care persoane ajunse vremelnic pe criterii politice îşi bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu”, a transmis edilul. Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat, pe 31.08.2020, păstrarea actualei reţele şcolare, fără reduceri de clase sau comasări de şcoli.  

Cătălin Canciu susţine că decizia finală aparţine Ministerului Educaţiei, iar suplimentarea cu cinci clase a planului de şcolarizare este ilegală şi va afecta liceele tehnologice.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum e să fii învăţătoare într-o comună săracă, instruită de Teach for Romania: „Am răbdare cu fiecare elev în parte“

Sistemul de testare anti-COVID ce va fi aplicat elevilor şi profesorilor odată cu începerea şcolii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite