Sirene de alarmă puse în funcţiune la Brăila

Sirene de alarmă puse în funcţiune la Brăila

Sirenele au rolul de a da alarma în cazul în care se întâmplă un accident la barajul de la Bicaz  FOTO Florentin Coman

În zilele de joi şi vineri, sunetul lugubru al sirenelor de alarmă se va face auzit în câteva zone din municipiu, precum şi pe raza a patru comune din judeţ. Semnalele acustice se vor face auzite în intervalul orar 11.00 – 16.00. Nu este motiv de îngrijorare, deoarece sirenele vor fi puse în funcţiune pentru a li se testa gradul de audibilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila informează populaţia că este vorba despre verificarea audibilităţii sirenelor din cadrul sistemului de avertizare - alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui. Pe teritoriul judeţului Brăila sunt amplasate 36 de sirene, în municipiul Brăila şi comunele Chiscani, Măxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Traian, Siliştea, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.

În cadrul exerciţiului actual, vor fi verificate cele amplasate în cartierele Lacu Dulce, Vidin şi în Zona Liberă din municipiu, precum şi cele din Vădeni, Chiscani, Măxineni şi Salcia Tudor. Verificările vor fi efectuate de specialiştii ai SC "Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale "Bistriţa" Piatra Neamţ şi ai ISU Dunărea Brăila.

În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul de la Bicaz, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind acţionat din punctul de comandă amplasat la centrala hidro-electrică Movileni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: