Simpozion internaţional de sculptură la Brăila. Şapte artişti vor realiza din blocuri masive de piatră tot atâtea opere cu temă centrală Dunărea şi pescuitul

Simpozion internaţional de sculptură la Brăila. Şapte artişti vor 
realiza din blocuri masive de piatră tot atâtea opere cu temă 
centrală Dunărea şi pescuitul

Foto generică  Sursa foto www.opiniatimisoarei.ro

Municipiul Brăila va găzdui, în perioada 24 august – 13 septembrie, un simpozion internaţional de sculptură în cadrul şapte artişti de talie internaţională vor realiza tot atâtea opere de artă din blocuri de piatră masive, pe tema „Brăila – bătrânul pescar care a întemeiat comunitatea”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe parcursul a trei săptămâni, cei şapte sculptori vor lucra într-un spaţiu amenajat în curtea Colegiului Tehnic „C. D. Neniţescu” (fostul Liceu de Chimie) de pe Şos. Buzăului”. „ Aşteptăm momentul deschiderii atelierului şi vom privi cu atenţie felul în care din cele şapte blocuri de piatră se vor naşte viitoarele statui care vor înnobila Brăila”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu. Potrivit acestuia, autorităţile brăilene intenţionează să organizeze cel puţin cinci ediţii ale unui astfel de simpozion, operele rezultate urmând să înfrumuseţeze atât municpiul Brăila cât şi câteva comune din judeţ.

Consilierul judeţean independent Marian Căpăţână, iniţiatorul evenimentului, spune că cei şapte sculptori şi operele propuse de aceştia au fost selectaţi dintr-un total de 40 de artişti din toată lumea care au trimis proiecte. Numele celor şapte ar urma să fie făcut public la lansarea oficială a simpozionului, care va avea loc luni, 24 august, începând cu ora 10.00, în curtea colegiului „Neniţescu”.

La final, lucrările vor fi expuse în trei zone din oraş: pe Bulevardul Independenţei, pe strada Calea Galaţi colţ cu Griviţei şi la intrare în Parcul Monument.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările