„Sanitas” dă în judecată Consiliul Judeţean Brăila/Asistentele nu vor mai susține examen scris

Sindicatul Județean „Sanitas" Brăila intenționează să solicite Consiliului Județean (CJ) anularea hotărârii privind organigrama și statul de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Brăila din data de 13 august 2010. În același timp vor merge și în instanță pentru anularea aceleeași hotărâri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceea ce Sindicatul speră să obțină în acest mod este reluarea negocierilor privind disponibilizările de personal.

„Noi nu am fost consultați în ceea ce privește criteriile pe baza cărora s-a ajuns la numărul de asistente ce urmează să fie disponibilizate. Solicităm anularea hotărârii luate în CJ. Numărul și criteriile pe baza cărora ar urma să se facă disponibilizările trebuie stabilite față în față, cu normativele în vigoare pe masă", spune Aurelia Chelariu, președinte interimar „Sanitas" Brăila.

Concedieri colective

Duelul hârtiilor oficiale a continuat și săptămâna trecută, iar ieri, trei dintre colegii Aureliei Chelariu și avocata angajată pentru clarificarea acestui caz au fost invitați la noi discuții la Spitalul Județean pe tema disponibilizărilor.

„S-a discutat despre reluarea calculelor potrivit normativului în vigoare, evaluarea personalului pe baza fișelor de evaluare anuale și renunțarea la examenul scris", a precizat Aurelia Chelariu.

Totodată a fost înaintată propunerea către sindicat pentru reducerea unor procente de sporuri pentru că nu sunt bani pentru luna august.

Reamintim că președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu a supus votului consilierilor județeni noua schemă de personal, 365 de angajați urmând să fie disponibilizați fără a primi niciun salariu compensatoriu.

„Acolo sunt prea mulți angajați și trebuie să renunțăm la o parte dintre ei. Reducerile vor fi făcute pe criteriul performanței. Nu suntem în măsură să acordăm salarii compensatorii și nici nu scrie așa ceva în contractul colectiv de muncă", a declarat la acea dată șeful CJ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările