Ruşine: Drumul spre şcoală, în unele sate brăilene, se face tot pe jos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toţi primarii şi directorii de şcoli vor asigura în acest an transportul elevilor către unităţile de învăţământ. Anul şcolar începe cu un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte transportul elevilor din unele sate la şcoală, deşi problema se află în atenţia autorităţilor de câteva luni.

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Brăila aşteaptă însă să înceapă şcoala mai întâi, astfel încât această situaţie să devină într-adevăr una gravă, şi apoi va tranşa punctual.

"Să chiţăie!"

Şi asta numai dacă şi atunci când cei din judeţ „vor chiţăi". „Îi las mai întâi să ridice problema. Apoi vom căuta rezolvare pentru fiecare în parte, pe rând, pentru că dacă încerci să le rezolvi pe toate o dată , nu iese nimic", consideră şeful ISJ Viorel Botea.

Festivitate: S-a deschis noul an şcolar la Liceul Economic „P.S.Aurelian" Brăila

Problema transportului elevilor la şcoală a apărut, în unele localităţi, odată cu reducerea cheltuielilor de personal în instituţiile bugetare.

În urma aplicării măsurilor prevăzute de OUG nr. 63/2010, unele unităţi şcolare din judeţ au disponibilizat şoferii care deserveau microbuzele de transport şi, ca urmare, în 13 localităţi, transportul copiilor la şcoală a devenit o problemă reală.

În curtea primarilor

Şeful ISJ spune că rezolvarea situaţiei intră în atribuţiile primarilor, ca ordonatori principali de credite, însă nici aceştia nu pot acţiona de capul lor fără să primescă undă verde pentru refacerea structurii bugetului.

Brăila:Prima zi de școală s-a simțit și în Grădina Mare

„O soluţie ar fi ca şoferii care deservesc şcolile să poată fi încadraţi la Capitolul Învăţământ în bugetele localităţilor şi asta fără să afecteze numărul de personal", a propus Mihai Ruse, primarul comunei Măxineni.

La ora actuală, sunt necesare în judeţ 69 de microbuze, dar există numai 60 , din care funcţionale sunt doar 46. Cele 14 microbuze nefuncţionale sunt ARO model 338 şi 429 şi au intrat în dotarea primăriilor, cu destinaţia de transport şcolar, în perioada 2002-2004. Conducerea Inspectoratului a solicitat deja Ministerului suplimentarea microbuzelor însă nu se ştie când vor veni maşinile.

Brăila: Anul școlar a început fără festivismul din anii trecuți

În oraşe, şcolile au alte lipsuri

Reamintim că 30 la sută dintre şcolile din Brăila nu au autorizaţii sanitare de funcţionare. Majoritatea se află în mediul rural, însă şi în oraşele Brăila, Ianca, Făurei şi Însurăţei sunt probleme. Unităţile de învăţământ nu au terminat de reparat acoperişurile, nu au apă curentă sau încă nu au central termice funcţionate.

Pentru nouă deţinuţi din Penitenciarul Brăila, clopoţelul va suna luni pentru prima dată

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite