Românul care a salvat viaţa unui italian rănit grav într-un accident de maşină. Gestul l-a transformat în erou în Italia

Românul care a salvat viaţa unui italian rănit 
grav într-un accident de maşină. Gestul l-a transformat în 
erou în Italia

Florin Zeca lucarează de aproape 9 ani în Italia FOTO actualitatea.it

Florin Zeca, un brăilean de 46 de ani, a făcut un gest care l-a transformat într-un adevărat erou în ochii localnicilor orăşelului italian San Piedro din regiunea Padova, locul unde munceşte de mai mulţi ani ca „badante“ - îngrijitor de bătrâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii februarie, Zeca a salvat un şofer italian implicat într-un grav accident rutier. Fapta sa a intrat abia recent în atenţia presei, fiind preluată şi de site-ul actualitatea.it, un portal al românilor din Italia.

Într-un interviu acordat site-ului respectiv, Florin Zeca a povestit că accidentul căruia i-a fost martor s-a produs în seara zilei de 7 februarie.

"Era o noapte urâtă, ploua cu găleata. La un moment dat, am auzit două bubuituri puternice, una după alta. Am ieşit afară şi nu îmi venea să cred ce vedeam: trei maşini lovite, dintre care una era făcută zob. M-am dus repede şi am văzut acest om fără suflare. Era încastrat în caroseria maşinii, sau ce mai rămăsese din ea. Am tras de portieră, am reuşit să o deschid şi am început să îi fac masaj cardiac pentru a-l salva", a povestit Florin Zeca în interviu.

În acelaşi interviu, brăileanul a spus că a urmat un curs de prim-ajutor, iar asta i-a fost de mare folos în salvarea vieţii şoferului respectiv. Întrebat dacă doreşte vreo recompensă, Florin Zeca a spus răspicat că nu aşteaptă nimic în schimb.

Singura sa dorinţă este să-şi găsească din nou un serviciu, pentru că de două săptămâni nu mai munceşte, iar asta se răsfânge asupra veniturilor familiei sale. Brăileanul este căsătorit şi are doi copii, un băiat de 26 de ani şi o fată de 16 ani.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările