Restructurare: Disponibilizarea poliţiştilor comunitari, bucuria răufăcătorilor

Pe străzi şi în parcuri vor patrula mai puţini comunitari, iar paza şcolilor şi a instituţiilor publice va fi asigurată de firme private. Luna august aduce o veste tristă unora dintre poliţiştii de la Comunitară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua organigramă, redusă substanţial, concepută şi avizată pentru această structură prevede reducerea cu 120 de posturi.

Din acest motiv, vom vedea tot mai rar poliţişti comunitari pe străzi, prin parcuri. Şi mai grav, multe instituţii şi mai cu seamă şcolile ar putea rămâne fără pază.

Primarul Aurel Simionescu recunoaşte că reducerea de personal este semnificativă şi că va fi resimţită de brăileni însă deciziile guvernamentale trebuie respectate.

„Acum sunt 322 de angajaţi acolo, dar numărul lor trebuie să se reducă cu aproximativ 120 de oameni", afirmă edilul şef.

Criteriile pe baza cărora se vor face disponibilizarea poliţiştilor comunitari vor fi stabilite de către conducerea Poliţiei Comunitare.
Reorientare

Dumitru Hahui, directorul adjunct al Poliţiei Comunitare spune că reducerea, de 120 de posturi nu va rămâne fără consecinţe nedorite: „Noile norme spun că trebuie să existe un poliţist la 1.000 de locuitor. Se va simţi această reducere pe străzi, în cartiere, dar şi la instituţiile publice. Probabil că în instituţiile la care nu vor mai fi poliţişti comunitari, paza va fi asigurată de firmele private".

Primarul nu exclude posibilitatea ca o parte dintre poliţiştii concediaţi să fie readuşi în sistem la începutul anului următor.

„Poliţia Locală va avea noi atribuţii de la 1 ianuarie 2011, printre acestea fiind cele legate de mediu, ordine publică, construcţii. Vor fi necesari oameni cu o anumită experienţă. Se apropie de activitatea lor", a completat Aurel Simionescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările