Reprezentanţii instituţiilor de protecţie a mediului se simt nedreptăţiţi la salariu. 15 angajaţi ai APM şi Gărzii de Mediu Brăila au protestat la Bucureşti

Reprezentanţii instituţiilor de protecţie a mediului se simt 
nedreptăţiţi la salariu. 15 angajaţi ai APM şi Gărzii de Mediu Brăila au
 protestat la Bucureşti

FOTO adevarul.ro

Printre sutele de salariaţi ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului şi comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu din toată ţara care au protestat, ieri, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, nemulţumiţi de nivelul redus al salarizării, comparativ cu cel al altor agenţii şi structuri guvernamentale, s-au aflat şi 15 reprezentanţi ai Brăilei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii de Mediu Brăila , care şi-au luat o zi de concediu fără plată pentru a se deplasa la mitingul din capitală. Activitatea celor două instituţii nu a fost perturbată pe plan local, restul angajaţilor rămaşi la serviciu protestând tăcut, în sistem grevă japoneză.

Angajaţii structurilor aflate în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor se plâng că au fost neglijaţi constant în ultimii ani, atunci când s-au făcut creşteri salariale. Într-un memoriu adresat Ministerului Muncii, protestatarii spun că un funcţionar cu studii superioare şi cu funcţie de răspundere din cadrul Agenţiilor judeţene pentru Protecţia Mediului are un salariu de circa 2.000 de lei, egal cu al unui şofer din Administraţiile judeţene ale Finanţelor Publice.

Protestatarii susţin că efortul bugetar pentru alinierea salariilor la nivelul celor similare din cadrul altor agenţii guvernamentale nu ar fi foarte mare, deoarece la nivelul întregii ţări este vorba despre doar 3.300 angajaţi care activează în structurile responsabile cu protecţia mediului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: