„Reciclau” abonamentele vechi şi le vindeau însuşindu-şi banii. Două vânzătoare de bilete ale „Braicar” au fost date afară după ce „afacerea” lor a ieşit la iveală

„Reciclau” abonamentele vechi şi le vindeau însuşindu-şi banii. Două 
vânzătoare de bilete ale „Braicar” au fost date afară după ce „afacerea”
 lor a ieşit la iveală

FOTO Florentin Coman

Două angajate ale societăţii de transport public în comun „Braicar” Brăila au fost concediate după ce s-a descoperit că „reciclau” abonamente expirate de tramvai şi autobuz, cu valori cuprinse între 55 şi 110 lei, revânzâdu-le unor călători. Mica afacere a celor două a ieşit la ivelă după ce, în timpul controalelor din ultima vreme, s-au găsit pe traseu mai multe abonamente care nu corespundeau criteriilor de autenticitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două salariate lucrau ca vânzătoare la agennţia de bilete a „Braicar”. Sesizată de controlorii de pe mijloacele de transport în comun, conducerea „Braicar” SA, societate aflată în subordinea Consiliului Municipal Brăila, a întrunit o comisie de disciplină care a cerctat cazul. Cum ambele salariate au recunoscut că au modificat abonamente expirate şi le-au repus în vânzare, comisia a decis să le desfacă contractul de muncă. Totodată, şefa lor a fost sancţionată cu tăierea a 5% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

„Trebuie descurajate astfel de «afaceri» întrucât aduc atingere întreg efortului susţinut al factorilor locali decizionali de a creşte calitatea serviciului de transport public de persoane", a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan, în ale cărui competenţe intră şi activitatea transportului public de călători din municipiul Brăila.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările