Reactivarea unor foste spaţii industriale din Brăila, un ambiţios proiect româno-norvegian. Fosta fabrică de bere Muller, transformată în spaţiu recreativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta fabrică de bere se redefineşte, graţie unui proiect pus în practică de câţiva studenţi   FOTO Florentin Coman
Fosta fabrică de bere se redefineşte, graţie unui proiect pus în practică de câţiva studenţi   FOTO Florentin Coman

În acest sfârşit de săptămână, fosta Fabrică de Bere Muller, clădire de patrimoniu lăsată în paragină de ani de zile, găzduieşte evenimentul urban intitulat Brăila ACT&REACT, o acţiune inedită la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi brăileni.

Manifestarea va cuprinde ateliere de lucru, activităţi artistice şi proiecţii în aer liber. Prin toate aceste acţiuni, organizatorii îşi propun să dea un nou sens acelei incinte reprezentative pentru fenomenul industrial de altădată, care de foarte mult timp nu a mai fost folosită în niciun fel. Ideea şi agenda de lucru aparţin echipelor de studenţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti şi ai şcolii de arhitectură Bergen Arkitekthøgskole (BAS) din Norvegia, aceştia fiind direct implicaţi în organizarea şi realizarea evenimentului urban Brăila ACT&REACT.

Atelierele de lucru au fost programate pentru noi, 26, şi vineri, 27 mai 2016, cu participarea elevilor Liceului de Artă "Hariclea Darclée". Sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 16:30, vor avea loc reprezentaţii artistice - piesa de teatru realizată de elevii Liceului de Artă "Hariclea Darclée", muzică şi dans realizate de elevii Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", reprezentaţie muzicală şi expoziţie a lucrărilor elevilor Liceului de Artă "Hariclea Darclé şi proiecţii în aer liber.

Întregul eveniment face parte din proiectul "LABORATOR BRAILA - Abordări alternative ale periferiilor urbane în cadrul unui oraş cu creşterea stagnată (B-LAB)".

„Luând ca studiu de caz oraşul Brăila, proiectul discută întregul act de planificare spaţială, mizând în primul rând pe deschiderea culturală, pe experienţa şi cunoaşterea oferite de locuitori, pe capacitatea de re-activare a interesului acestora pentru transformarea în bine a propriului oraş. Prin metode alternative şi neconvenţionale, proiectul încurajează explorarea şi exploatarea spontană a acelui potenţial aparent nesemnificativ, camuflat în activităţile cotidiene, precum şi valorificarea capacităţii locurilor periferice de a cataliza dezvoltarea locală”, explică organizatorii.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite