Razii ale poliţiştilor în supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţe şi târguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Zeci de brăileni au fost amendaţi pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii, dar şi pentru încălcarea interdicţiei privind circulaţia în afara locuinţei sau gospodăriei în intervalul orar 23,00-05,00.

Poliţiştii brăileni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au continuat verificările în privinţa modului în care se respectă prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost efectuate 12 acţiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu şi cele din judeţ, zonele aglomerate şi mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi cele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În intervalul orar 23,00 – 05,00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020. În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 22 societăţi comerciale, au legitimat 814 de persoane şi au controlat  205 vehicule, 147 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În urma abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală 11.000 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, poliţiştii brăileni şi poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 14  persoane, dintre care 4 şoferi şi 10  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 1.500 de lei. Totodată, 5 persoane care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00-05,00, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei.

”Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Controale anti-COVID fără uniformă. Din ce motiv au hotărât poliţiştii să dea amenzi în civil

VIDEO Elevii şi profesorii, verificaţi de noua structură din Poliţie dacă respectă regulile de siguranţă sanitară

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite