Razie a poliţiştilor în Balta Mică a Brăilei. Nouă persoane s-au ales cu dosare penale şi au fost confiscate zeci de kilograme de peşte pescuit ilegal

Razie a poliţiştilor
în Balta Mică a Brăilei. Nouă persoane s-au ales cu dosare penale şi au fost
confiscate zeci de kilograme de peşte pescuit ilegal

O parte din peştele confiscat de poliţişti Foto: IPJ Galaţi

Poliţiştii din cadrul secţiei regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei „Rezervaţia Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei”, au verificat legalitatea activităţilor de pescuit comercial, precum şi  transportul şi comercializarea peştelui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea, la care au participat 46 poliţişti şi trei reprezentanţi ai Administraţiei „Rezervaţia Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei”, s-a desfăşurat în perioada 10 – 13 mai, atât pe uscat, cât şi pe fluviul Dunărea–tronsonul navigabil cuprins între km. 236 – 217, pe braţul Vâlciu, precum şi pe lacurile situate între braţul Vâlciu şi Dunărea navigabilă.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 72 sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate patru ambarcaţiuni, două motoare de barcă, două plase tip setcă, din fir nylon, cu lungime de aproximativ 200 de metri, două plase tip setcă monofilament, cu lungimea de 160  de metri, 89,5 de kilograme de peşte, specia scrumbie şi crap, 30 de pachete ţigări fără timbru de acciză. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 19.900 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate de 10.110 de lei.

Poliţiştii au întocmit nouă dosare penale, fiind constatate 35 de infracţiuni, dintre care: 19 de braconaj piscicol, două de punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate, patru de uz de fals, două de fals în declaraţii, două de fals material în înscrisuri oficiale, trei de înşelăciune şi două de contrabandă.

Astfel, pe 12 mai, poliţiştii au depistat doi bărbaţi cu vârste de 46 şi 52 ani, din comuna Măraşu, judeţul Brăila care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, braţul Vâlcu, cu o ambarcaţiune din lemn tip ”lotcă”, cu o unealtă de pescuit comercial tip setcă din fir monofilament, în lungime de 80  de metri, în perioada de prohibiţie. Peştele prins, barca şi plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

În aceeaşi zi, au fost depistaţi alţi doi bărbaţi de 67 şi 42 ani, din comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, folosind o ambarcaţiune din tablă, pe care era înscris un număr fals de licenţă şi o unealtă de pescuit comercială tip setcă din fir nylon, cu ochiul sub dimensiunea minimă legală. Totodată poliţiştii au constatat că cei doi nu deţineau licenţă şi autorizaţie, valabile pentru ambarcaţiunea folosită. Şi în acest caz, peştele prins, barca şi plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

citeste totul despre: