Razie amplă a Poliţiei din Brăila. Zeci de firme controlate, sute de maşini şi de persoane oprite pentru verificări

Razie amplă a Poliţiei din Brăila. Zeci de firme controlate, sute de maşini şi de persoane oprite pentru verificări

FOTO Arhiva Adevărul

Acţiunea a făcut parte dintr-o campanie amplă pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă. S-a avut în vedere şi prevenirea accidentelor rutiere, astfel că poliţiştii, cu tot cu mascaţi, au supervizat cu atenţie şi traficul de pe şoselele brăilene.

La sfârşitul săptămânii, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat în municipiu şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine publică şi combaterea faptelor ilegale, pe toate liniile. 

Au fost verificate 40 de societăţi comerciale, legitimate 168 de persoane şi oprite în trafic 116 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etolitest 10 şoferi. De asemenea, au fost constatate 56 de contravenţii, pentru care s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de 18.800 lei.

Dintre amenzile aplicate, 23 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au confiscat mai multe bunuri, dintre care 237 de kg de legume şi fructe şi 2,5 metri cubi de lemne de foc.

Poliţiştii l-au depistat pe un brăilean de 61 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe Bulevardul Dorobanţilor, cantitatea de 2,5 metri cubi de lemn de foc, specia plop, fără a deţine documente legale de provenienţă. Pe raza localităţii Chişcani, a fost prins un bărbat de 46 de ani, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 200 de kg de cartofi fără acte, acesta fiind amendat cu 2.000 lei şi lăsat fără marfă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările