Proteste după moartea tinerei căreia medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp: „Criminalii!“, „La puşcărie!“

Proteste după moartea
tinerei căreia medicii i-au uitat o bucată de placentă în
corp: „Criminalii!“, „La puşcărie!“

Ana Maria alături de bebeluşul ei Foto: observator.tv

După decesul Anei Maria Păduraru (19 ani), ies la iveală informaţii despre bâjbâiala medicilor şi diagnosticele greşite puse tinerei mămici, în urma cărora fata a făcut septicemie şi a murit în chinuri îngrozitoare la spital.

Zeci de tineri au protestat joi, 7 noiembrie, în faţa Spitalului de Urgenţă din Brăila după moartea Anei Maria Păduraru, o tânără de 19 ani care şi-a pierdut viaţa după ce medicii au uitat să scoată o bucată de placentă din corpul acesteia, fapt care a generat o infecţie generalizată.

Tinerii au lipit fotografia tinerei pe gardul spitalului, au aprins lumânări şi au scandat „Demisia!”, „Criminalii!”, „La puşcărie!”. La un moment dat, aceştia au pătruns în incinta spitalului, dar au fost opriţi de jandarmi înainte de a ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe. Tatălui tinerei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţiştii din Brăila au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă şi continuă ancheta în cazul tinerei mămici care a murit la o lună după naştere. O anchetă a fost deschisă şi de conducerea spitalului din Brăila.

“Cazul se află în atenţia comisiei de analiză a deceselor intraspitaliceşti. Această comisie va trage o concluzie pe care o vom face publică atunci când va fi gata. Eu nu am competenţa să spun cine este vinovat”, a declarat medicul Alina Neacşu, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Brăila.

Ana Maria Păduraru şi-a pierdut viaţa duminică, 3 noiembrie 2019, la o lună după ce a adus pe lume un copil perfect sănătos. Înainte cu două zile să se stingă din viaţă, Ana Maria a chemat o ambulanţă după ce s-a simţit rău, iar la spital un medic i-ar fi spus că nu are nimic şi a trimis-o acasă.

Au confundat septicemia cu meningita

A doua zi, Ana Maria s-a simţit din ce în ce mai rău şi a ajuns din nou la spitalul din Brăila, însă de această dată a fost prea tâziu. Tânăra mămică din Brăila a murit, iar medicii au anunţat familia că moartea a survenit din cauza unei meningite. Părinţii fetei au aflat, după autopsie, că Ana a fost răpusă de septicemie, după ce, la naştere, medicii au uitat să îndepărteze toată placenta.

”Decesul persoanei respective a fost cauzat de o complicaţie tardivă a naşterii, o necroză uterină, un mic rest placentar care ar fi putut avea o evoluţie bună, dacă se ducea la maternitate. Aşteptarea prelungită a determinat evoluţia negativă”, a declarat doctorul Gina Ilie, şefa Serviciului de Medicină Legală Brăila.

Părinţii tinerei mămici acuză neglijenţe grave din partea medicilor. Aceştia le-ar fi spus iniţial că fata ar avea discopatie lombară, i-au dat antiinflamatoare şi au trimis-o acasă. Ulterior, au suspectat că Ana Maria ar avea meningită şi le-au recomandat părinţilor să urmeze un tratament profilactic, însă nici diagnostic nu a fost corect.

Abia după moartea tinerei, la autopsie, s-a stabilit adevărata cauză a morţii: embolie pulmonară, tulburări de coagulare şi stare post partum. Medicii au găsit în abdomenul tinerei doi centimetri pătraţi de placentă uitată acolo după naştere. Aceasta a fost adevărata cauză a decesului, în condiţiile în care restul de placentă s-a lipit de uter şi s-a necrozat, afectând ovarele, trompele şi rinichii.

Ana Maria Păduraru a fost înmormântată pe 7 noiembrie, fiind condusă pe ultimul drum de sute de oameni, prieteni şi rude.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: