Proteste la Brăila. Protestatarii au anunţat pe reţelele de socializare că se întâlnesc de la ora 18.00, la Primărie

Proteste la Brăila. Protestatarii au anunţat pe reţelele de socializare că se întâlnesc de la ora 18.00, la Primărie

Proteste la Brăila FOTO Facebook

Noi mitinguri antiguvernamentale sunt anunţate pentru duminică şi în Piaţa Victoriei din Capitală, precum şi în mai multe oraşe din ţară, precum Galaţi, Focşani, Timişoara, Sibiu, Cluj, Piteşti, Constanţa sau Bistriţa. Manifestanţii cer modificarea Codului fiscal, retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei şi demisia persoanelor cu probleme penale din funcţiile publice.

Duminică seară sunt anunţate noi proteste antiguvernamentate la Brăila. Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare, iar locul de întâlnire a manifestanţilor este esplanada din faţa Palatului Administrativ, de la ora 18,00.

„Milioane de români vor avea salariile mai mici ca în 2017 în urma ”revoluţiei fiscale”! Au început să apară efectele grave ale revoluţiei fiscale, combinată cu noua lege a salarizării şi ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

”Salariile au început să scadă după ce contribuţiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Fluturaşii cu salariile micşorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajaţii de la buget sau din mediul privat. Alţi angajaţi urmează să primească fluturaşii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunţate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor”, continuă mesajul.

Ei îi îndeamnă pe oameni să se alăture protestului şi pe sindicalişti să declanşeze greva generală. Protestele ar urma să înceapă în jurul orei 18.00.

„Dacă noi nu reacţionăm şi nu ieşim masiv în stradă, conducerea PSD+ALDE va spune că românii sunt mulţumiţi cu scăderea veniturilor. Sperăm că aceste scăderi de venituri să le simtă românii în buzunare şi să se trezească din indiferenţă”, mai scriu ei.

Proteste antiguvernamentale sunt anunţate pentru duminică şi în Piaţa Victoriei din Capitală, precum şi în mai multe oraşe din ţară, precum Galaţi, Focşani, Timişoara, Sibiu, Cluj, Piteşti, Constanţa sau Bistriţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările