Protest disperat al angajaţilor Termocentralei Brăila. Au aflat că, pe lângă faptul că vor fi disponibilizaţi, riscă să nu îşi primească drepturile băneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 200 de salariaţi ai Termocentralei Brăila, care vor fi disponibilizaţi din luna iunie, au făcut, marţi, 28 aprilie, un protest spontan după ce au aflat că sunt în pericol să nu îşi mai primească drepturile la venituri de completare stipulate prin OG 36/2013, privind măsurile de protecţie socială a disponibilizaţilor prin concedieri colective din sectorul de stat.

Astfel, din actele transmise de Departamentul Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de care aparţine termocentrala brăileană, nu se specificat faptul că persoanele vizate de concediere ar fi beneficiat de prevederile OG 36/2013, privind măsurile de protecţie socială a disponibilizaţilor prin concedieri colective din sectorul de stat.

"A intervenit din nou eroarea cu vechimea considerată eligibilă doar de la preluarea noastră de către CEO, din octombrie 2013. Adică indiferent că noi avem aici vechime de 30 şi mai bine de ani, Oltenia lua în considerare doar vechimea din octombrie încoace. Cum actele trimise acum cu concedierea nu spuneau nimic lămuritor, era ca şi cum noi aveam vechime mai mică de 36 de luni în companie şi, astfel, drepturile noastre rămâneau aşa, în aer", au declarat protestatarii, citaţi de cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

După ce salariaţii vizaţi de disponibilizările din iunie au protestat, conducerea CE Oltenia a anunţat, tot pe parcursul zilei de marţi, că va corecta eroarea apărută.

Termocentrala Brăila urmează să intre în conservare, iar 201 din cei 237 de angajaţi să fie disnibilizaţi începând din 2 iunie a.c. Există temerea că, odată închisă, termocentrala va deveni victima hoţilor de fier vechi, care o vor devasta, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte obiective industriale de pe platforma fostului Combinat Chimic de la Chiscani.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite