Prin satele brăilene, lumea nici nu ştie că trebuie să meargă la vot pe 5 iunie. O spun PSD-iştii, nostalgici după metodele de promovare de altădată

Prin satele brăilene, lumea nici nu ştie că trebuie să meargă la vot pe 5
 iunie. O spun PSD-iştii, nostalgici după metodele de promovare de 
altădată

În lumea satului brăilean, informaţiile despre alegerea primarilor nu mai circulă la fel ca altădată  FOTO Florentin Coman

Mulţi brăileni din mediul rural habar nu au nici măcar că pe 5 iunie trebuie să meargă la vot, darămite pentru ce li se cere votul. Informaţia a fost lansată de şefii PSD Brăila care încearcă astfel să acrediteze ideea că noua lege electorală, cu restricţiile legate de afişarea posterelor şi bannerelor candidaţilor, mai mult încurcă decât ajută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, susţine că foarte mulţi dintre oamenii cu care candidaţii partidului au stat de vorbă în campania electorală, în special în zona rurală, au ridicat această problemă.

"Din cauza acestui mod de a face campanie, ne trezim după 3 săptămâni de campanie electorală că avem oameni care nu ştiu că se votează. Înainte aveau bannere, peste tot erau afişe, acum nu mai există acest lucru. Rugămintea noastră este ca atunci când mai promovăm sau când discutăm despre acest lucru, să spunem şi când sunt alegerile. Repet, nu sunt unul - doi oameni care n-au aflat. Ne întreabă mulţi când sunt alegerile. Noi ne ducem: «Ştiţi, PSD. Candidatul nostru...». Şi oamenii întreabă când sunt alegerile. Asta s-a întâmplat de exemplu, pe 21 mai, când am fost la Chiscani. Şi formatul ăsta apare foarte des", afirmă Simionescu.

Ca să întărească ideea, Ion Rotaru, preşedintele interimar al PSD Brăila spune că nu toată lumea se poate informa prin mass-media modernă. „În satul Baldovineşti, de aici, de lângă municipiul Brăila, am întâlnit familii care nici măcar nu aveau un televizor în casă”, spune Rotaru, care se află la al doilea mandat de parlamentar de Brăila.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările