Primarul Brăilei respinge categoric ideea preluării bolnavilor cu CoVid-19 din Galaţi: „E o aberaţie! Fiecare judeţ să-şi trateze bolnavii!”

Primarul Brăilei respinge categoric ideea preluării bolnavilor cu CoVid-19 din Galaţi: „E o aberaţie! Fiecare judeţ să-şi trateze bolnavii!”

Marian Dragomir, primarul Brăilei FOTO Arhivă Adevărul

Propunerea a venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, fiind susţinută parţial şi de ministerul Sănătăţii. Conform propunerii pe care autorităţile brăilene au respins-o categoric, Brăila urma să preia bolnavii cu CoVid-19, iar Galaţiul ceilalţi bolnavi din ambele judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a declarat, luni, că autorităţile locale au respins, după o şedinţă de lucru la Prefectura Brăila, propunerea DSP Galaţi ca pacienţii cu coronavirus să fie trataţi la Brăila, iar ceilalţi, cu alte afecţiuni, la Galaţi.

„E o aberaţie. Nu putem să transferăm peste 1.500 de pacienţi care sunt internaţi la Brăila să-i ducem la Galaţi. Ce ar însemna din punct de vedere logistic transferul acestor 1500 de oameni la Galaţi? În ce situaţie vor fi aparţinătorii lor care se vor duce cu pachete şi să se intereseze de starea lor de la Brăila la Galaţi? Este o idee foarte proastă”, a declarat Dragomir. 

„Ar fi încurajat turismul între cele două judeţe, iar acest lucru nu este deloc recomandat în contextul crizei coronavirusului. În plus, unii dintre bolnavi sunt netransportabili. Considerăm că e absolut normal ca fiecare judeţ să-şi trateze pacienţii fără să avem zone infectate şi zone curate”, a adăugat acesta

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi propusese Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, cu acordul Ministerului Sănătăţii, transferul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus din judeţul Galaţi în spitalele din Brăila urmând ca spitalele din Galaţi să preia pacienţii non -nfectaţi, precum şi cazurile de obstetrică-ginecologie confirmate cu Covid-19.

Propunerea a fost criticată în termeni duri atât de primarul Brăilei, Marian Dragomir, cât şi de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, unul dintre cei mai influenţi oameni din judeţ. Se pare că acordul nu va fi semnat, în cele din urmă, pentru a provoca tensiuni sociale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: