Primarul Brăilei le-a pus gând rău funcţionarilor care nu au acţionat eficient pentru combaterea primului polei din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La prima răcire a vremii, poleiul a pus stăpânire pe străzile Brăilei   FOTO Florentin Coman
La prima răcire a vremii, poleiul a pus stăpânire pe străzile Brăilei   FOTO Florentin Coman

Cu toate pregătirile anunţate încă din toamnă de Primăria Brăila, prima pojghiţă de polei a prins din nou nepregătite autorităţile locale, marţi dimineaţă. Intens criticat pe reţelele de socializare de internauţii care îi reproşau că nu s-a preocupat să menţină străzile circulabile, primarul Dragomir a afirmat că nu s-a aflat în oraş marţi dimineaţă şi că funcţionarii care nu au acţionat cu simţ de răspundere vor fi sancţionaţi.

“Am plecat de luni la Bucureşti, pentru a participa la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor, unde sunt secretar general. Nu aveam de unde să ştiu că la Brăila a apărut polei pe străzi în cursul nopţii de luni spre marţi, iar marea mea supărare este că cei de la SUPAGL (Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală n.red.), care au obligaţia să intervină în astfel de situaţii, nu au scos utilajele la timp pe străzi, considerând ei că nu este cazul. Scuza lor a fost că, la ora 6.00, era doar ud pe jos, şi abia apoi au coborât temperaturile şi a îngheţat, în special pe străzile mai umbrite, mai puţin circulate.

Mă deranjează mult că nu m-au sunat pentru a mă consulta în această situaţie. Utilajele au ieşit târziu, din punctul meu de vedere, deşi eram pregătiţi încă de pe 1 decembrie pentru astfel de intervenţii. Voi convoca o şedinţă pentru a stabili cine se face vinovat de această situaţie şi pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat primarul Dragomir.

Pentru a face faţă provocărilor iernii, Primăria Brăila a încheiat, prin intermediul SUPAGL, contracte cu cei trei operatori de salubritate care acţionează pe raza municipiului - “Braicata”, RER şi “Eco” - pentru deszăpezire şi combaterea poleiului prin aplicarea de materiale antiderapante.

Din datele centralizate de Primărie, cele trei firme au disponibile în acest moment, din surse proprii sau din închirieri de la terţi, nu mai puţin de 259 de utilaje, dintre care 186 sunt utilaje cu lamă destinate intervenţiei efective la deszăpezire, iar restul de 73 sunt mijloace de transport, adică acele camioane folosite la mutarea zăpezii, de pe străzile municipiului în zonele de la periferie desemnate pentru aşa ceva.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite