Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost suspendaţi din funcţie. Angajaţii instituţiei nu îşi pot lua salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele acestei instituţii, Florin Mija, au fost suspendaţi din funcţie de către prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vâlcu. Interimatul la conducerea CJ Brăila urmează să fie preluat de celălalt vicepreşedinte, Ovidiu Nechita, după ce va fi convocată o şedinţă în acest sens.

După cum se ştie, Stancu şi Mija sunt în prezent anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzaţi de acte de corupţie. De câteva zile, ei sunt arestaţi la domiciliu.

"S-a primit decizia instanţei Tribunalului Galaţi, aceea prin care se dispunea arestul la domiciliu a celor doi, motiv pentru care doamna prefect a semnat ordinele de suspendare. Au fost înştiinţate Poliţia şi CJ-ul, iar Poliţia trebuie să-i înştiinţeze şi pe inculpaţi, pentru ca procedura să fie îndeplinită", a declarat Mircea Tudosie, şeful Cancelariei Prefectului Brăilei.

Prefectura a uzat de suspendarea la ordin, în contextul în care arestaţii nu au voie să ia legătura cu alţi inculpaţi, martori sau suspecţi din dosar, între care şi angajaţi ai CJ-ului. "Prefectul a emis ordin de suspendare pentru domnul Stancu şi domnul Mija. Va fi suspendare din funcţie până la o altă decizie a magistraţilor. Ni s-a comunicat că a rămas definitivă hotărârea cu arestul la domiciliu, noi n-am primit rezultatele de la contestaţii, ştim că au fost şi contestaţii", a anunţat şeful cancelariei Prefecturii Brăila, Mircea Tudosie.

Astfel, până la pronunţarea unei noi decizii judecătoreşti, atribuţiile şefului CJ, vor fi preluate de către vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita, după ce secretarul judeţului, Nicu Filote, va convoca o şedinţă de îndată.

Reamintim că, între timp, decizia de arestare la domiciliu a fost contestată de Stancu, dar şi de DNA, iar instanţa superioară, a Curţii de Apel Galaţi, are termen de cinci zile de la înregistrarea contestaţiei să se pronunţe.

Deocamdată, întârzierea delegării competenţelor şi numirii unui preşedinte interimar afectează aproximativ 200 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Brăila şi ai Muzeului care sunt în imposibilitatea de a-şi încasa banii pentru că nu are cine să semneze dispoziţiile de plată.

Chiar dacă teoretic, astăzi,13 august, este zi de salariu pentru angajaţii CJ şi ai Muzeului Brăila, practic nimeni nu va primi niciun ban. "Vom amâna încasarea salariilor pentru că nu avem ce face. Nu are cine să semneze pentru ordonatorul de credite. Asta este situaţia. Am vorbit cu colegii mei, înţeleg problema. Mai mult nu putem face. Joi, presupun că se finalizează treaba şi atunci ştim ce este de făcut. La celelalte instituţii care au fost sub autoritatea noastră au avut în cont bani şi nu a fost nevoie de alimentarea conturilor. La noi şi la muzeu era nevoie de alimentarea conturilor şi, ca atare, nu avem semnătura ordonatorului principal de credite şi nu putem să facem operaţiuni ", a declaratsecretarul judeţului Brăila.

Potrivit lui Filote, din cei aproximativ 200 de salariaţi afectaţi, cei mai mulţi sunt angajaţi ai CJ, respectiv 130, ceilalţi aproximativ 70 fiind ai Muzeului Brăila.

După cum se ştie, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a ridicat, joi, 7 august, pe Stancu şi pe Mija cu mascaţii, declanşând o amplă cercetare penală împotriva lor. Cei doi, dar şi alţi suspecţi, printre care se numără funcţionari din cadrul CJ, diriginţi de şantier şi manageri ai unor firme private, sunt acuzaţi că au măsluit licitaţii, încredinţând mai multe lucrări publice unor firme agreate sau direct controlate de Stancu.

Citiţi şi

TANCRAD, firma de casă a politicienilor Gheorghe Bunea Stancu şi Eugen Chebac

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite