Pregătirile marelui miting aviatic de la Ianca au intrat în linie dreaptă

Pregătirile marelui miting aviatic de la Ianca au intrat în linie dreaptă

MIG-ul15 de la Ianca va prinde din nou viaţă

Comitetul de organizare a festivităţilor care vor marca la 26 iunie împlinirea a 60 de ani de la efectuarea prinmului zbor reactiv din România şi-a început treaba cu dreptul.

Ştiri pe aceeaşi temă

La prima şedinţă de organzare au fost prezenţi nu numai foşţi piloţi care au activat pe aerodromul Ianca ci şi reprezentatnţi ai cluburilor aeriene din ţară.

„ Cu acest prilej am înregistrat dorinţa celor de la Aerial Club Vădeni, de al veni cu apartele de aici, ULM-uri, motoparapante şi motodeltaplane să onoereze manifestarea. Desigur nu vor lipsi aparatele cu reacţie. Sperăm ca la verticala aerodromului să evolueze nu doar aparate de tip Mig 21 Lancer, IAR 99 sau L 39 dar şi Mig 15 care a fost avionul de bază pe Ianca, Mig 23 şi MIG 29 ca şi celebrul IAR 93 scos din uz la noi dar folosit încă în republicile desprinse din Yugoslavia", ne-a declarat Marian Covache, originar din Ianca, fost pilot pe elicoptere cu motoaree cu reacţie de tip IAR 316 Allouette.

„Sigur vor evolua şi elicoptere româneşti de tip Puma Socatt", a subliniat acesta.

„Suntem în contact cu oficialităţile Ministerului Apărării Naţionale, ale Statului Major General şi ale Statului Major al Forţelor Aeriene şi cred că manifestarea va fi una de excepţie. Nici nu este de mirare având în vedere că aprope toţi piloţii au trecut măcar odată pe la Ianca", ne-a declarat prof. Ion Bărbuceanu, directorul Muzeului Ianca , unul dintre principalii organizatori.

Ultima oră

Deşi neconfirmată oficial este posibil ca pe Ianca în data de 26 iunie să evolueze şi formaţii reprezentative străine. De esemenea este aşteptată prezenţa celebrilor YAK-ări acrobaţi, formaţiune de acrobaţie de înaltă clasă care evoluează pe aparate de tip YAK 52 special modificate, aparate construite în România la Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările