Portret: Gabriel Costin este actorul care dă grai românesc personajelor lui Disney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai promiţători tineri actori ai momentului, în ultimii doi ani fiind distribuit în roluri principale alături de mari actori ai ţării. Este un actor înăscut, un om de un talent ieşit din comun, care a accesat scene de renume din România şi nu numai. Este un personaj de excepţie.

Gabriel Costin moşteneşte din familie talentul pentru actorie. Nu avea nici trei ani când mergea la repetiţii cu tatăl său, George Costin, pe vremea accea actor la Teatrul din Focşani şi a rămas fascinat faţă de această meserie.

Mai târziu a început să iasă în evidenţă în micile serbări de la şcoală, unde interpreta tot felul de personaje, dar pasul decisiv spre actorie l-a făcut în timpul liceului, când a jucat în rolurile principale în echipa de teatru a Liceului de Artă.

Portret: Gabriel Gheoca este pagaia de argint a României/ Vezi aici realizările campionului caiacist

„Împreună cu colegii de la Arte am câştigat marele premiu al Stagiunii Teatrale a Elevilor cu piesa Mătrăguna. Am fost invitaţi la Festivalul „Constantin Tănase" de la Vaslui, dar nimeni din cei 20 de colegi care aveau rol în piesă nu a vrut să meargă, aşa că am fost doar eu şi am jucat piesa de unul singur. Am interpretat toate rolurile", povesteşte cu amuzament actorul focşănean.

Evoluţia i-a fost urmărită de regizorul Cătălin Naum, care în timpul clasei a XII-a, l-a invitat să joace în mai multe spectacole-atelier la Teatrul Studenţesc „Podul", experienţă care s-a dovedit definitorie pentru ceea ce avea să facă mai târziu, fiind admis la UNATC cu o piesă scrisă chiar de tatăl său.

Încă din anul II de fecultate a fost distribuit în roluri alături de mari actori ai ţării.

Portret: Marian Ciprian Carp este unul dintre puţinii profesori care au rămas în Învăţământ din pasiune /Află de aici traseul său profesional

Joacă la Metropolis

„Atunci am început şi colaborarea cu Teatrul Metropolis, unde am jucat „În rolul victimei", după fraţii Presniakov, alături de Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu şi Marius Manole. A urmat un rol principal în „Victor sau Copiii la putere", în regia lui Gelu Colceag. În „Funcţionarii" am primit premiul pentru cel mai bun actor şi am luat premiul „Ştefan Iordache", cea mai mare distincţie care se acordă unui student la actorie", spune Gabriel Costin.

„Meseria de actor este extraordianară, pentru că fac ceea ce-mi place. Mie îmi plac toate meseriile şi teatrul mi-a dat posibilitatea să fac ceea ce în viaţă nu ai curaj să faci. Am jucat cele mai diverse roluri, de funţionar, de bucătar etc", completează tânărul actor.

Pe lângă teatru, Gabriel Costin a cochetat şi cu filmul, primind roluri în patru filme de lung metraj ca „Nunta mută", „Ho, Ho, Ho" sau „Undeva la Palilula" având la activ şi 12 distribuţii în filme de scurt metraj.

Pe lângă rolurile în reclame publicitare, Gabriel Costin dublează voci de desene animate în limba română pentru cunoscuta companie Disney, fiind chiar premiat pentru rolul „Emile" din filmul „Ratatouille".

Portret: Aurel Furtună, veteranul bibliotecarilor brăileni, a conceput o antologie a umorului autohton

Care este cea mai frumoasă amintire a ta de pe scenă?

G.C.: Eram la Sibiu, la un festival internaţional de teatru cu premii. Vroiam să mă afirm, numai că la un moment dat s-a lăsat bezna în sală pentru că se luase curentul. După un moment de descumpănire, am prins curaj şi am jucat scena ca la teatru radiofonic. S-a aprins lumina unui telefon, apoi alte şi alte luminiţe şi am jucat piesa până aproape de final la lumina telefoanelor. A fost un suscces nebun, am primit aplauze zece minute.

Ce rol îţi doreşti să joci?

G.C.: Fiecare rol are timpul lui. Nu te duci tu după rol, ci te caută el pe tine. Am doar 24 de ani şi tot viitorul în faţă.

Ce-i place

Sunt pasionat de gastronomie, în consecinţă îmi place foarte mult să gătesc aproape orice. Am acasă multe cărţi de specialitate după care mă ghidez în prepararea unor reţete culinare. De asemenea, îmi place să mă plimb ore în şir pe bicicletă. Când am timp liber la dispoziţie, ceea ce de la o vreme nu se prea întâmplă, profit pentru a citi.

Ce nu-i place

Nu-mi place să stau degeaba, să fiu inactiv. Mereu îmi găsesc ceva de făcut. În meseria asta trebuie să fii mereu ocupat, să te zbaţi să fii distribuit.

Potret: Mihai Tofan-generalul şcolit la academia armatei germane

Profil
Născut. 21 iunie 1986, Focşani
Studii. Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (UNATC)
Ocupaţia. Actor
Familia. Necăsătorit

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite