Portret: Brăileanca Lavinia Chiţuleasă a terminat gimnaziul cu nota maximă/Vezi aici performanțele elevei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În opt ani de şcoală a luat opt premii I. Îi place să citească şi îşi doreşte să urmeze cursurile unei universităţi din Anglia. Vrea să devină judecător, pentru că iubeşte dreptatea.

Ambiţioasă, modestă şi mereu cu zâmbetul pe buze, Lavinia Chiţuleasă este eleva pe care orice şcoală şi-ar dori-o. Carnetul său de elev este plin de note maxime, rar zărindu-se un nouă. Degetele de la mâini nu îi sunt suficiente pentru a număra distincţiile obţinute la diverse olimpiade şi concursuri şcolare.

Lavinia Chiţuleasă, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Fănuş Neagu", este olimpică la istorie, religie, română, matematică, chimie, franceză sau biologie.

„În clasa a VI-a am obţinut menţiune la olimpiada judeţeană de matematică, iar la olimpiada de română atât în clasa a VI-a cât şi în clasa a VII-a am luat menţiune. În clasa a VII-a, precum şi în clasa a VIII-a, am luat premiul al II-lea la olimpiada de franceză şi tot în acelaşi an am luat menţiune la chimie", spune Lavinia.

Portret: Mihaela Cristescu este stăpâna fluturilor

Eleva a avut rezultate bune şi la olimpiadele de informatică şi biologie.

„În clasele a VI-a şi a VII-a am obţinut la olimpiada judeţeană de religie locul al II-lea, de fiecare dată cu nota 9.40. Consider că numai credinţa puternică pe care o am în Dumnezeu m-a adus la nivelul la care sunt acum", ni se destăinuie Lavinia.

În spatele acestor reuşite se ascund multe ore de muncă. Pe lângă studiu, adolescenta ştie să se bucure de ieşirile în oraş cu prietenii. „Sunt la fel ca şi ceilalţi tineri", completează fata.

Lavinia a reuşit performanţa de a termina cei patru ani de gimnaziu cu media 10.

Locul zece pe ţară la istorie

Anul acesta, Lavinia a obţinut menţiune la faza naţională a olimpiadei de istorie, clasându-se pe locul zece pe ţară, cu media 9.35. Sub îndrumarea profesorului Ştefan Aftodor, eleva a obţinut nota 9.60 la faza judeţeană a olimpiadei de istorie, astfel reuşind să concureze alături de cei mai buni elevi din ţară.

Despre pofesorii şi şcoala „Fănuş Neagu", Lavinia are numai cuvinte de laudă.

„Este şcoala mea de suflet, acolo m-am format, acolo mi-am făcut prieteni şi doar cu ajutorul profesorilor mei am reuşit să obţin rezultatele pe care le am în prezent. Sper să o ţin tot aşa", mai spune fata.

Dacă i se va da şansa, Lavinia Chiţuleasă este hotărâtă să urmeze studiile superioare la o universitatea în Anglia pentru că, spune ea, în România este greu să îţi găseşti un loc de muncă.

Poreclită de colegii săi „şefa", graţie titlurilor de şefă a clasei timp de patru ani şi şefă de promoţie, Lavinia este conştientă că îi va fi dor de colegi şi de profesorii din şcoală, pentru că în liceu va fi un alt colectiv.

Portret: Persi Stanciu este educatoarea care predă iubirea

Întrebări şi răspunsuri

La ce liceu vrei să mergi?

„Vreau să merg la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci", profil matematică - informatică bilingv engleză. Nu mă atrage filologia, consider că profilul  pe care mi l-am ales mi se potriveşte şi nu lasă loc de interpretări. În plus, sunt de părere că acest profil îţi dă mai multe oportunităţi pe piaţa muncii".

Te-ai gândit ce profesie vrei să urmezi?

„Mi-ar plăcea să devin judecător. Iubesc dreptatea. Mai multe persoane mi-au spus că această meserie mi se potriveşte pentru că sunt o luptătoare. În plus, tatăl meu este poliţist, bunicul a fost tot poliţist, iar fratele meu este poliţist în devenire - cred că este o trăsătură de familie".

ce-i place

„Îmi place foarte mult să citesc, chiar şi în timpul liber, pentru că acest lucru mă relaxează şi totodată mă ajută să-mi îmbogăţesc vocabularul şi cultura. De asemenea, ador sportul şi merg pe principiul „O minte sănătoasă într-un corp sănătos". Am practicat tenis şi handbal, două sporturi care m-au atras foarte mult, unul pentru calmitatea jocului, iar celălalt pentru spiritual muncii în echipă".

ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii falşi, încrezuţi sau cei care se ascund în spatele unor minciuni. Consider că aceştia nu vor obţine niciodată respectul şi încrederea celor din jur, din punctul meu de vedere două lucruri esenţiale pentru existenţa unei persoane în societate. Nu suport nedreptatea".

PROFIL

NĂSCUTĂ. 9 noiembrie 1994, Brăila

STUDII. Clasa a VIII-a

OCUPAŢIE. Elev

FAMILIE. Un frate

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite