Poliţiştii au suspendat activitatea la un magazin alimentar după ce au constatat că vitrinele frigorice erau neigienizate

Poliţiştii au
suspendat activitatea la un magazin alimentar după ce au constatat că vitrinele
frigorice erau neigienizate

Foto: gorjeanul.ro

Oamenii au ridicat în vederea distrugerii şi zeci de kilograme de macrou congelat care nu avea niciun fel de elemente de identificare, administratorul societăţii fiind amendat cu 2.000 de lei pentru neregulile constatate.

Joi, 12 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Brăila, împreună cu inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Brăila, au verificat modul de comercializare a produselor din carne, congelate/refrigerate şi altele.

”În urma controalelor efectuate la agenţii economici, au fost constatate nereguli la o societate situată într-un complex comercial de pe raza municipiului. Aparatele frigorifice nu erau întreţinute şi igienizate corespunzător, iar cantitatea de 35,5 kg de macrou congelat nu prezenta elemente de identificare”, a declarat inspectorulLaura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Administratorul firmei a fost  amendat cu 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Ca măsuri complementare, a fost sechestrată întreaga cantitate de peşte în vederea neutralizării şi s-a emis o ordonanţă de suspendare a activităţii agentului comercial până la remedierea neconformităţilor constatate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: