Planul odios al unui român de a-şi omorî soţia: a lovit-o cu ceaunul, a încercat s-o electrocuteze, iar în final a înjunghiat-o

Planul odios al unui român de a-şi
omorî soţia: a lovit-o cu ceaunul, a încercat s-o electrocuteze, iar în final a înjunghiat-o

Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Vasile Orăşanu, un bărbat de 62 de ani din Brăila, la 7 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat în condiţii de violenţă în familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii l-au obligat, în sentinţa emisă pe 20 mai, să urmeze un tratament medical de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Soţii Orăşanu au divorţat în anul 1990, după ce soţia l-a acuzat pe bărbat de faptul că a avut mai multe escapade amoroase, dar şi de faptul că avea ieşiri violente. Ulterior, cei doi s-au împăcat, iar în 2013 s-au recăsătorit. Pentru că nu se descurcau cu banii, soţii Orăşanu au plecat să muncească în străinătate, însă în locuri diferite.

Vasile Orăşanu era extrem de gelos şi, deşi partenera de viaţă nu-i dăduse motive să se îndoiască de fidelitatea ei, bărbatul a început să o suspecteze că-l înşeală cu un alt bărbat. Măcinat de gelozie, Vasile Orăşanu a pus la cale un plan pentru a-şi omorî consoarta, pe care l-a pus în aplicare pe 27 decembrie 2017, când cei doi au revenit în ţară, la domiciliul comun din localitatea brăileană Ianca. Mai întâi a atacat-o cu un ceaun, lovind-o în cap de mai multe ori, apoi a încercat să o electrocuteze, însă siguranţele au decuplat circuitul electric.

Strânsă de gât cu un cablu şi lovită cu pumnii şi picioarele

Individul a înfăşurat apoi un cablu în jurul gâtului partenerei de viaţă şi a târât-o din bucătărie până pe hol, unde a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele, după care a încercat, din nou, s-o electrocuteze, însă nu a reuşit nici de această dată. În final, a încercat să îşi înjunghie soţia cu un cuţit, dar femeia s-a apărat cu mâinile şi s-a ales cu o tăietură la palma stângă.

Agresorul ar fi încercat în continuare să îşi omoare nevasta, însă norocul acesteia a fost că un vecin tocmai venise în curtea lor pentru a cere împrumut o bormaşină, iar fiica celor doi a reuşit să intre peste ei în casă, după ce a lovit uşa de la intrarea în casă cu piciorul până a reuşit să o deschidă.  Vasile Orăşanu s-a ascuns în baie, unde a încercat să se sinucidă, înfingându-şi un cuţit în piept, dar cumva a reuşit să supravieţuiască până la sosirea medicilor.

Anchetatorii au descoperit ulterior un bilet, în care bărbatul detalia planul sângeros pe care îl pusese la cale pentru a-şi omorî soţia, ce ar fi fost urmat de sinuciderea acestuia. Agresorul îşi cerea scuze pentru gestul său şi cerea în biletul de adio să fie incinerat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: