Peste 100 de brăileni au ieşit în stradă să protesteze faţă de proiectul de ordonanţă privind graţierea. Numărul protestatarilor, în continuă creştere

Peste 100 de brăileni au ieşit în stradă să protesteze faţă de proiectul de ordonanţă privind graţierea. Numărul protestatarilor, în continuă creştere

FOTO Florentin Coman

Peste 100 de brăileni au protestat faţă de Ordonanţa de Urgenţă pe care Guvernul Grindeanu intenţionează să o adopte pentru graţierea şi amnistia unor infractori. La fel ca joi seară sau vineri seară, protestatarii s-au adunat pe platoul din Piaţa Independenţei, doar că de această dată numărul acestora a fost de câteva ori mai mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă joi şi vineri abia dacă s-au strâns câte 30 de protestatari, duminică seară numărul acestora a sărit de 100. Până la ora 19.00, 103 oameni au semnat o petiţie prin care se declară împotriva adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să se legifereze amnistia şi graţierea.

La Brăila, a fost mai degrabă o pichetare decât un miting de protest propriu-zis. Participanţii au afişat pancarte cu texte precum ”Hoţilor, totul are o limită!”, sau ”Fără amnistie, staţi în puşcărie!”. Cineva mai creativ a venit cu un tablou în care Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, este acuzat că perverteşte sensul cuvântului ”A ierta”.

Printre participanţi s-au aflat, ca şi în serile precedente, preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu, Carmen Ionescu, candidatul ANR Brăila la Senat, Cristian Techiu, fost candidat la Primăria Brăila, dar şi Costel Mărgărit, brăileanul care de la începutul lunii ianuarie protestează împotriva majorării taxei de salubritate alergând prin faţa Primăriei.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: