Pescarii norocoşi, loviţi de ghinion la controlul Poliţiei de Frontieră. S-au ales cu dosare penale

Pescarii norocoşi, loviţi de ghinion la controlul Poliţiei de Frontieră. S-au ales cu dosare penale

Braconier pe Dunăre FOTO Poliţia de Frontieră

Cei doi bărbaţi scoseseră din Dunăre doi somni de toată frumuseţea, deşi nu deţineau autorizaţie pentru pescuit şi nici acte de provenienţă pentru sculele de pescuit industrial folosite.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în zona km. 183 al fluviului Dunărea, doi brăileni care desfăşurau activităţi de pescuit comercial  fără a deţine autorizaţie de pescuit. Braconieri, mai pe scurt.

Cei doi - Ion C., în vârstă de 63 de ani şi Gheorghe S., în vârstă de 56 de ani - foloseau la braconaj o barcă din fibră de sticlă, cinci unelte de pescuit tip pripon şi o unealtă de pescuit tip prostovol. Pentru niciuna dintre acestea nu au putut prezenta acte de provenienţă.

Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că cei doi bărbaţi capturaseră deja (deşi nu începuseră de mult treaba) doi somni în greutate totală de15,5 kg. Se poate spune, aşadar, că avuseseră noroc până să-i lovească ghinionul, sub forma patrulei de frontieră.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.  Ambarcaţiuea şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare”, a precizat Poliţia de Frontieră.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: