Nouă persoane reţinute în dosarul decontărilor ilegale de medicamente coordonate din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii de poliţie ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat o anchetă care implică efectuarea de percheziţii la punctele de lucru ale societăţii farmaceutice „Ahmeya Pharm” SRL din judeţele Brăila, Constanţa şi Vrancea. Firma în cauză a fost înfiinţată în 2009, de brăileanul Titi Sgârcitu, în prezent încarcerat în Penitenciarul Focşani, pentru fapte de violenţă.

UPDATE 09.00 Nouă persoane au fost reţinute în dosarul reţetelor false, iar alte şase au fost plasate sub control judiciar. 25 de persoane au fost duse la audieri, la sediul central al DIICOT. Au ajuns în faţa procurorilor farmacişti, medici, angajaţi ai caselor de asigurări de sănatate, directorul penitenciarului Focşani, dar şi liderul reţelei şi soţia lui, patroana unui lanţul de farmacii prin care lua bani de la stat pentru medicamente pe care nu le-a vândut.

Potrivit DIICOT, luni dimineaţă, procurori de la structura centrală şi ofiţeri de poliţie ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac 59 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Constanţa şi Vrancea.

Este vizată o grupare formată din 25 de membri - reprezentanţi si ‎angajaţi ai farmaciilor care activează sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL şi medici de familie sau medici specialişti din Brăila şi Constanţa. Aceştia sunt suspectaţi că în perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, provocînd un prejudiciu de nouă milioane de lei.

Potrivit anchetatorilir, că membrii reţelei au întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate aceştia au eliberat prescripţii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament.

Membriii grupării sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălarea banilor, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu (toate în formă continuată), precum şi de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă,trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi de mită şi şantaj.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite