Percheziţii la domiciliile mai multor suspecţi de furturi din locuinţe. Prejudiciul creat de hoţi este estimat la 475.000 de lei

Percheziţii la domiciliile
mai multor suspecţi de furturi din locuinţe. Prejudiciul creat de hoţi este estimat
la 475.000 de lei

Una dintre locaţiile percheziţionate de poliţişti Foto: IPJ Brăila

Poliţiştii au efectuat 18 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furturi din locuinţe. 5 persoane au fost reţinute şi alte 14 au fost aduse pentru audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 2 aprilie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat alături de jandarmi, pe raza municipiului, 18 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracţie în cinci locuinţe de pe raza muncipiului, de unde ar fi sustras diverse bunuri, precum: bijuterii din aur, parfumuri, băuturi alcoolice, diferite sume de bani (şi valută). Prejudiciul cauzat este estimat la 475.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice şi sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase. De asemenea, la unul dintre imobile au fost găsite şi ridicate două pistoale, în cauză urmând a se efectua verificări privind legalitatea deţinerii acestora.

Hoţii aveau un adevărat arsenal de ustensile pentru a pătrunde prin efracţie în locuinţe FOTO IPJ Brăila

19 persoane au fost aduse cu mandate de aducere la sediul Poliţiei, unde au fost audiate. Pe numele a şase bărbaţi au fost deschise dosare penale sub suspiciunea de furt calificat. Cinci dintre ei, cu vârsta cuprinsă între 29 şi 50 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Unul dintre pistoalele găsite în locuinţa unuia dintre suspecţii de furt FOTO IPJ Brăila

Bărbaţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca astăzi, 3 martie 2019, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: