Pelerinaj la moaştele Sf. Nicolae, ocrotitorul Brăilei. Oamenii se roagă la odoarele sfinte, cu busuioc şi vâsc în mâini

Pelerinaj la moaştele Sf. Nicolae, ocrotitorul Brăilei. Oamenii se roagă la odoarele sfinte, cu busuioc şi vâsc în mâini

Biserica Sf.Nicolae, sursa: EDJ

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului Brăila, au fost aduse în oraş. Cu busuioc şi vâsc în mâini, credincioşii aşteptă la coadă pentru a se ruga şi închina la sfintele odoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, programul va consta în săvârşirea Sfintei Liturghii, la Biserica Sf. Nicolae, în ziua de duminică, 5 decembrie 2021, începând cu ora 9.00, respectiv a slujbei Privegherii, de la ora 17.00. 

În ziua hramului, pe 6 decembrie 2021, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, începând cu ora 9.00.

„Din ziua de 5 decembrie 2021, de la ora 8.30, şi pe parcursul zilei de 6 decembrie 2021, credincioşii se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Ierarh Nicolae, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada acestei biserici brăilene. 

S-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a a voluntarilor”, a anunţat Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

 
50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările