Pedofil extrem de periculos, prins a patra oară agresând sexual copii. De fiecare dată a scăpat cu pedepse modice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustel Dumitrel Şerban Foto: obiectivbr.ro
Augustel Dumitrel Şerban Foto: obiectivbr.ro

Un bărbat de 39 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru agresiune sexuală după ce a profitat de naivitatea unui copil şi a abuzat de el în scara unui bloc. Individul are numeroase astfel de fapte la activ, printre care se numără şi un viol asupra unui minor.

Judecătoria Brăila l-a condamnat, pe 20 iulie, pe Augustel Dumitrel Şerban, un brăilean de 39 de ani, la 6 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală. 

Individul, un pedofil cunoscut în Brăila, a fost obligat şi să urmeze un tratament medical până la însănătoşire. Decizia instanţei nu este definitivă. Prădătorul sexual a  încercat, pe 5 iunie 2019, să agreseze sexual un băiat de opt ani. Incidentul s-a produs în scara unui bloc din municipiul Brăila, în cartierul Viziru II, iar copilul a scăpat după ce mai mulţi vecini au intervenit şi l-au imobilizat pe agresor până la sosirea Poliţiei, care a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112.  

După cum a povestit unchiul băiatului, cel mic se juca cu mingea la perete şi bărbatul i-a zis să dea o pasă. Avea însă alte intenţii, astfel că l-a dus pe micuţ în scara blocului, unde l-a agresat sexual. Pedofilul a fost prins de locatarii blocului şi a încercat să scape cu fuga. 

Ca să nu fie linşat de brăilenii furioşi, a intrat într-un atelier de tâmplărie, unde a spus că ar fi venit să se angajeze. Când locatarii blocului unde fusese surprins că îl agresa pe micuţ au intrat în atelier după el, a luat o şurubelniţă şi a început să îi ameninţe.

Pedeapsă ridicolă pentru agresarea altor doi copii

A fost pus la pământ şi ţinut de locatarii din zonă până la intervenţia poliţiştilor. „Incidentul s-a întâmplat miercuri, pe strada Celulozei din municipiul Brăila. Poliţiştii au fost anunţaţi de un locatar. Locatarul a intervenit deoarece un bărbat de 38 de ani încerca să agreseze un copil. Bărbatul a fost prins de cetăţeni şi predat Poliţiei. Ulterior a fost internat la spitalul de psihiatrie, iar azi (joi, 6 iunie 2019 – n.r.) se reiau audierile. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ Brăila, inspectorul Laura Belciugan. 

Procurorii au schimbat ulterior încadrarea juridică a faptei în agresiune sexuală după audierea copilului şi a individului. De amintit este că Augustel Dumitrel Şerban are un cazier impresionant şi deşi este cunoscut pentru că urmărea şi agresa sexual copii în Brăila, de-a lungul anilor nu a fost internat la Psihiatrie pentru tratament medical decât după ce a abuzat de minori şi atunci doar pentru o scurtă perioadă de timp. 

Acelaşi scenariu a urmat şi la ultima faptă pe care a comis-o. Abia eliberat din închisoare, unde ispăşise o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare, după ce, la sfârşitul anului 2017, a fost prins în timp ce agresa doi copii (de 9 şi 11 ani) în Brăila, individul a recidivat. De amintit este că pe lista de condamnări a brăileanului de 39 de ani se numără un viol comis asupra unui minor, un act sexual cu un minor şi un furt.

Vă mai recomandăm: 

Pedofil prins la trei ani după ce a abuzat sexual un copil de cinci ani. Agresorul şi-a ademenit victima cu dulciuri

Copii agresaţi sexual în cel mai mare mall din Cluj-Napoca. Doi bărbaţi acuzaţi de pedofilie, arestaţi preventiv

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite