Pedofil abia eliberat din închisoare, prins în timp ce încerca să molesteze sexual un copil de 8 ani în scara unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustel Dumitrel Şerban Foto: obiectivbr.ro
Augustel Dumitrel Şerban Foto: obiectivbr.ro

Un bărbat de 36 de ani a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală după ce a ademenit un băieţel de 8 ani în scara unui bloc cu intenţia de a-l abuza sexual. Încolţit de locatari, i-a ameninţat cu o şurubelniţă, iar în încercarea de a fugi, a intrat într-un atelier de tâmplărie, unde a spus că ar fi venit să se angajeze.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în judecată pentru agresiune sexuală pe Augustel Dumitrel Şerban, un bărbat de 36 de ani, cunoscut poliţiştilor după ce a fost condamnat anterior pentru viol asupra unui minor, act sexual cu un minor şi furt. Primul termen în procesul penal va avea loc pe 22 mai 2020.

Pe 5 iunie 2019, după ce abia fusese eliberat din închisoare, pedofilul din Brăila a încercat să agreseze sexual un băiat de opt ani. Incidentul s-a produs în scara unui bloc din municipiul Brăila, în cartierul Viziru II, iar copilul a scăpat după ce mai mulţi vecini au intervenit şi l-au imobilizat pe agresor până la sosirea Poliţiei, care a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112. 

După cum a povestit unchiul băiatului, cel mic se juca cu mingea la perete şi bărbatul i-a zis să dea o pasă. Avea însă alte intenţii, astfel că l-a dus pe micuţ în scara blocului cu intenţia de a-l molesta sexual. Locatarii blocului au aflat ce se petrece, iar individul a încercat să fugă şi, la un moment dat, a intrat într-un atelier de tâmplărie, unde a spus că ar fi venit să se angajeze. 

Acolo, a luat o şurubelniţă şi s-a apucat să îi ameninţe pe oameni. A fost pus la pământ şi ţinut de locatarii din zonă până la intervenţia poliţiştilor.

„Incidentul s-a întâmplat miercuri, pe strada Celulozei din municipiul Brăila. Poliţiştii au fost anunţaţi de un locatar. Locatarul a intervenit deoarece un bărbat de 36 de ani încerca să agreseze un copil. Bărbatul a fost prins de cetăţeni şi predat poliţiei. Ulterior a fost internat la spitalul de psihiatrie, iar azi (joi – n.r.) se reiau audierile. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Procurorii au schimbat ulterior încadrarea juridică a faptei în agresiune sexuală după audierea copilului şi a individului. Augustel Dumitrel Şerban fusese eliberat din închisoare cu puţin timp înainte de comiterea faptei. Acesta ispăşise o pedeapsă de un an şi jumătate după ce, la sfârşitul anului 2017, a fost prins în timp ce agresa doi copii (de 9 şi 11 ani) în Brăila. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite