Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va sfinţi biserica şi clădirile restaurate ale mănăstirii istorice de la Măxineni

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va sfinţi biserica şi clădirile restaurate ale mănăstirii istorice de la Măxineni

Mănăstirea Măxineni, vedere parţialăFOTO Costiuc Petrică/ADJ

Evenimentul va avea loc marţi, 25 septembrie 2018, cu începere de la ora 9,00. Mănăstirea de la Măxineni, judeţul Brăila, este o ctitorie de la Matei Basarab şi a fost restaurată după ce, aproape un secol, a zăcut în abandonare şi ruină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 25 septembrie 2018, Mănăstirea Măxineni va fi în zi de mare sărbătoare întrucât, biserica, stăreţia şi ansamblului voievodal ctitorite de domnitorul Matei Basarab (poţi citi aici dramatica ei poveste) vor fi sfinţite de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Începând cu ora 9.00, pe un podium special amenajat, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor din întreaga eparhie.  

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 11.30, se va săvârşi Slujba de sfinţire a bisericii istorice şi a stăreţiei, prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cuvântările dedicate momentului vor încheia sărbătoarea eparhială, iar credincioşii prezenţi se vor putea bucura la agapa frăţească pregătită special pentru această zi istorică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările