Păţania unui hoţ de fier vechi: a fost prins de poliţişti şi obligat să plătească o amendă usturătoare

Păţania unui hoţ de
fier vechi: a fost prins de poliţişti şi obligat să plătească o amendă
usturătoare

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 34 de ani, din Constanţa a fost surprins de către o patrulă rutieră când transporta fier vechi cu ajutorul unei autoutilitare, fără să aibă acte de provenienţă şi însoţire pentru deşeuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 14 mai, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila l-au oprit în trafic, pe raza municipiului, pe un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Constanţa, în timp ce transporta cantitatea de 150 de kilograme de fier vechi cu ajutorul unei autoutilitare, fără a deţine documentele legale de provenienţă şi însoţire.

”Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, conform legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitatea de deşeuri a fost confiscată şi predată, pe bază de proces-verbal, unei unităţi de profil, în vederea valorificării”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului, privind legalitatea funcţionării unităţilor economice. Cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificate două societăţi comerciale care nu îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege pentru a desfăşura activităţi de comerţ. Poliţiştii au constatat că acestea nu deţin autorizaţie de funcţionare.

Cele două societăţi economice au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: