Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei” invită elevii la plimbări pe Dunăre şi la plantări de stejari, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel

Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei” invită elevii la plimbări pe 
Dunăre şi la plantări de stejari, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel

Elevii au ocazia să se plimbe cu nava cu zbaturi "Borcea"  FOTO Florentin Coman

În cadrul săptămânii Şcoala Altfel sute de elevi din municipiul Brăila vor avea ocazia să se plimbe pe Dunăre, cu nava cu zbaturi „Borcea”, iar copiii din câteva şcoli din judeţ vor participa la acţiuni de plantare a puieţilor de stejar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile sunt organizate de personalul Parcului Natural "Balta Mică a Brăilei" (PNBMB) care încearcă să le insufle asfel elevilor dragostea pentru natură. Luni, circa 200 de elevi de la Şcoala "Fănuş Neagu" şi de la Palatul Copiilor s-au plimbat cu nava cu zbaturi "Borcea" până în incinta parcului, zona Fundu Mare, unde au asistat la plantarea simbolică a trei stejari de luncă. "Cu aceşti trei puieţi punem bazele unui program de plantări care vizează renaturarea fostelor păduri de stejar din lunca Dunării", ne-a declarat Radu Moisei, directorul PNBMB.

Marţi şi miercuri, alte grupe de elevi vor avea ocazia unei scurte croaziere pe Dunăre, cu nava „Borcea", iar în restul săptămânii, reprezentanţii Parcului Natural vor merge în diferite comune învecinate cu Balta Mică a Brăilei, unde vor coordona acţiuni de plantare a puieţilor de stejar făcute de elevii şcolilor din aceste localităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: