Palatul Administrativ al Brăilei îşi mai „şlefuieşte” aspectul exterior

Palatul Administrativ al Brăilei îşi mai „şlefuieşte” aspectul exterior

Cladirea Palatului Administrativ   FOTO Florentin Coman

Faţada Palatului Administrativ din Piaţa Independenţei a intrat în renovare, Consiliul Judeţean Brăila punând la bătaie circa 28.000 lei pentru a-i împrospăta înfăţişarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrarea va fi executată de „Concivia” SA, singura firmă ofertantă la procedura achiziţiei publice organizate de CJ Brăila. Potrivit contractului, „Concivia” va executa lucrări de reparaţii curente la faţada clădirii din Piaţa Independenţei, constând în desfacerea şi raşchetarea tencuielii executate în praf de piatră cu mortar şi ciment, amorsarea suprafeţelor vechi, execuţia tencuielii exterioare şi reparaţii la glafurile clădirii.

Printr-o Hotărâre de Guvern, în 2013, clădirea Palatului Administrativ a fost preluată în administrare de către CJ Brăila, de la fostul administrator, Instituţia Prefectului Judeţului Brăila. Construcţia clădirii a fost finalizată în 1975, proiectul fiind elaborat la vremea respectivă de Institutul de Proiectări Carpaţi din Bucureşti. Instituţia găzduieşte în prezent trei instituţii: Consiliul Judeţean, Primăria şi Prefectura Brăilei.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: