Brăila: Dragoş-Adrian Neagu - a realizat prima bibliotecă digitală din România

Brăila: Dragoş-Adrian Neagu - a realizat prima bibliotecă digitală din România

Directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” a iniţiat primul catalog colectiv al unei biblioteci publice din România. Prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi  Bibliotecilor Publice, Neagu activează în cadrul celui mai mare grant cultural din România, derulat de fundaţia IREX şi finanţat de programul „Global Libraries” al „Bill & Melinda Gates Foundation”. 

Brăila: Poligonul auto, să fie şi să nu trebuiască

Brăila: Poligonul auto, să fie şi să nu trebuiască

Singura manevră pe care o pot învăţa viitorii şoferi în poligonul auto este aceea de ocolire a gropilor Parcarea laterală, mersul cu spatele, plecarea din rampă- manevre pe care orice şofer ar trebui să le ştie înainte de a ieşi în trafic- sunt cunoştinţe pe care viitorii conducători auto şi le însuşesc oriunde în altă parte decât în singurul poligon auto din oraş.

Brăila: Aerul cu iz porcin şi cu gaze este „bun spre foarte bun”

Brăila: Aerul cu iz porcin şi cu gaze este „bun spre foarte bun”

Oficial respirăm un aer suportabil. Practic oraşul miroase a gunoi de la Caruz, iar noi inhalăm noxe Specialiştii ne dau asigurări că respirăm un aer relativ curat, panoul din centru ne scoate ochii cu parametri din ce în ce mai suportabili ai calităţii aerului, însă oraşul miroase dimineaţa şi seara a gunoi de la Complexul de Porci al lui Gheorghe Caruz, iar cele 80.000 de maşini care tranzitează oraşul ne sufoca încet dar

Brăila: Suntem deficitari la capitolul laboratoare şcolare

Brăila: Suntem deficitari la capitolul laboratoare şcolare

Dacă în unele şcoli găsim şi câte două, trei laboratoare de informatică, nu acelaşi lucru putem spune despre cele de chimie sau fizică. Într-un singur laborator de chimie, elevii nu pot face la fel de multe experimente ca atunci când ar fi trei O parte din laboratoarele şcolare din Brăila nu sunt dotate la standarde europene iar elevii spun că ar vrea să facă mai multă practică.

Uniunea Scriitorilor din România a emis comunicatul „Despre degradarea limbii române în spaţiul public“. Este bine ca scriitorii să-şi exprime şi pe această cale indignarea faţă de nevolniciile limbii scrise şi vorbite în comunitate. Şi mai bine ar fi dacă, în afara unei afabile disponibilităţi, USR ar interveni într-o manieră directă şi iscusit gândită în viaţa publică.

acum 10 ore · comentarii (9)

Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

acum 14 ore · comentarii (2)

Prin expresia „Pas cu pas“, Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a definit una dintre cele trei direcţii strategice ale evoluţiei ţării noastre, în viitor. Dar, expresia „Pas cu pas“ nu îi aparţine „sasului“, sau „neamţului“ Klaus Iohannis - cum a fost etichetat de către adversari -, ci îi aparţine poporului român.

acum 16 ore · comentarii (0)

S-au întors de la Paris pentru a-şi împlini un vis la construcţia căruia şi eu vă invit, copiii lui Maitec, mai exact fiul lui, scenograful şi fotograful de elită Ştefan împreună cu soţia lui, Dana, fireşte Maitec, de asemenea artistă a fotografiei, care au cucerit recunoaşterea capitalei artelor şi a tuturor experimentelor inovatoare în spaţiul plasticii, al imaginii, al cultivării frumosului în ipostazele lui cele mai diverse.

acum 16 ore · comentarii (0)

Strategia #wageledgrowth trebuie să continue (chiar dacă cu o viteză mai mică) până se va reduce la un nivel rezonabil diferenţialul de venituri dintre România şi ţările dezvoltate. În continuare strategia #wageledgrowth trebuie combinată cu strategia #investmentledgrowth, adică un Big Push Investiţional din toate sursele de finanţare posibile: buget, fonduri europene, Investiţii străine directe, împrumuturi şi Parteneriate Public Privat.

acum 16 ore · comentarii (2)

În martie 2018, la Congresul PSD, Dragnea declara: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. La doar şase luni distanţă o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educaţiei. Ce s-a schimbat între timp? Doar se ştie că începând cu anul 2000 toate schimbările din sistem au fost realizate, impuse, propuse sau sugerate de către doamna Andronescu.

acum 18 ore · comentarii (8)

„Dacă tot împlineşte 80 de ani de Crăciun, Emil Brumaru merită măcar 80 de nimfe-ntr-un dulap“, spune criticul Bogdan Creţu despre antologia de poezie pe care a îngrijit-o la editura Junimea. Poetul va fi prezent la lansarea volumului „80 de nimfe într-un dulap“ sâmbătă, 17 noiembrie, la standul editurii Junimea de la Gaudeamus.

acum 18 ore · comentarii (5)

Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

acum 2 zile · comentarii (3)

Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente