Opt pakistanezi care munceau pe şantierele din Brăila, depistaţi cu coronavirus. Alţi 110 asiatici, în izolare

Opt pakistanezi care munceau pe şantierele din Brăila, depistaţi cu coronavirus. Alţi 110 asiatici, în izolare

FOTO Arhivă Adevărul

Anunţul a fost făcut de prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, care a precizat că pakistanezii sunt angajaţii unor firme din Galaţi şi trăiau într-un campus din oraş.

Opt muncitori pakistanezi, angajaţi la cel puţin două firme importante care desfăşoară lucrări pe şantiere din municipiul Brăila, au fost confirmaţi cu coronavirus. Campusul în care trăiesc 110 angajaţi ai unor societăţi din Galaţi ce au contracte în derulare la Brăila a fost închis, oamenii fiind în izolare.

Potrivit prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, luni, au fost depistaţi cu COVID-19, în prima fază, patru cetăţeni pakistanezi, care au desfăşurat activităţi la mai multe firme. Persoanele infectate au fost internate la Secţia Boli Infecţioase,  iar Direcţia de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică extinsă.

Marţi, încă patru muncitori de aceeaşi naţionalitate au fost depistaţi cu infecţie cu coronavirus. Imediat, s-a trecut la izolarea campusului în care trăiesc muncitorii, pe platforma industrială de la Vădeni.  Paza este asigurată de o firmă de profil, prin grija angajatorului. De asemenea, obiectivul a fost preluat în monitorizare de Poliţie şi Jandarmerie.

„Dacă muncitorii creează probleme, voi emite ordin de carantinare a obiectivului, deocamdată oamenii sunt cooperanţi!”, a declarat prefectul de Brăila. Potrivit acestuia, în centrul respectiv sunt 110 muncitori, toţi fiind izolaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: