Octogenară din Brăila, păcălită de o tânără. A lăsat-o să intre în casă, iar aceasta i-a sustras peste 7.000 de lei

Octogenară din Brăila,
păcălită de o tânără. A lăsat-o să intre în casă, iar aceasta i-a sustras peste
7.000 de lei

Bătrânii sunt categoria cea mai expusă la furturi şi înşelăciuni Foto: arhivă Adevărul

Învăţătura "Nu deschide uşa persoanelor necunoscute!", ce este întâlnită adesea în educarea copilului de către părinte, ar fi utilă şi în cazul persoanelor vârstnice, care, din curiozitate şi naivitate, deschid uşa locuinţei persoanelor certate cu legea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Produsele promoţionale ori cadourile din partea unor magazine sau autorităţi îi fac pe mulţi dintre noi, în special pe cei vârstnici, să uite de grija pe care trebuie să o aibă pentru bunurile şi securitatea lor fizică şi psihică.

Cel mai recent exemplu este cel al unei octogenare din municipiul Brăila, care a sesizat lucrătorii de poliţie cu privire la faptul că i-au fost sustraşi 7.250 de lei, după ce a permis accesul în casă unei tinere necunoscute, ce pretindea că oferă produse promoţionale din partea unui cunoscut hipermarket.

”Persoana păgubită le-a relatat poliţiştilor faptul că, în ziua de 15 iulie, a primit-o în locuinţă pe o tânără care i-a prezentat o serie de produse, pretinzând că intenţionează să i le ofere din partea unui hipermarket cunoscut. Tânăra, profitând de vârsta înaintată a victimei, a reuşit să sustragă, dintr-un sertar suma de 7.250 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Pentru a-i proteja pe vârstnici de evenimentele neplăcute, poliţiştii brăileni recomandă:

-Reamintiţi-le permanent vârstnicilor că nu sunt singuri;

-Învăţaţi-i să nu se încreadă în vorbele unui necunoscut, şi, sub nicio formă, să nu-l primească în locuinţă;

-Amintiţi-le că sumele mari de bani păstrate în locuinţă le pun în pericol securitatea fizică şi psihică, poate chiar viaţa;

-Învăţaţi-i că orice produs "gratis" are un preţ, uneori destul de mare, şi că niciodată o persoană necunoscută nu va oferi cadouri fără sa aibă un interes ascuns.

citeste totul despre: