Oameni de afaceri trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru o evaziune record, de aproape 15 milioane de lei

Oameni de afaceri
trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru o evaziune record, de aproape
15 milioane de lei

Foto: arhivă Adevărul

Administratorii de firme nu au evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate şi ar fi declarat la organele fiscale, în perioada 2008 – 2011, mai multe achiziţii fictive de cereale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au trimis în judecată, în stare de libertate, trei persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru evaziune fiscală.

”Cei trei inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, nu ar fi evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate şi ar fi declarat la organele fiscale, în perioada 2008 – 2011, mai multe achiziţii fictive de cereale”, se menţionează în rechizitoriu.

Prin faptul că nu au declarat obligaţiile fiscale aferente acestor operaţiuni, cei trei ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu de 14.784.918 lei, spun procurorii anticorupţie, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin unuia dintre inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a reuşit un argeşean să fenteze Fiscul cu peste 100.000 de lei

Mii de facturi falsificate de un afacerist chinez din România. Ce pedeapsă a primit pentru imensa fraudă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările