O săptămână de razii în trafic efectuate pentru reducerea accidentelor rutiere provocate de autovehiculele destinate transportului public şi celui de marfă

O săptămână de razii
în trafic efectuate pentru reducerea accidentelor rutiere
provocate de autovehiculele destinate transportului public şi celui de marfă

Foto: IPJ Brăila

În această săptămână, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliţia Română desfăşoară acţiunea Truck&Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 13–19 mai, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.

”Astfel, în cadrul acţiunii,  poliţiştii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: