O nouă schimbare de situaţie în cazul copilei de 10 ani răpită şi violată până la leşin. Ce au decis judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre suspecţii din acest caz fusese acuzat iniţial de procurori de favorizarea infractorului, dar după analizarea probelor din dosar, instanţa a decis să schimbe încadrarea juridică a faptei, apreciind că şi acesta a participat la comiterea violului.

Judecătoria Brăila a schimbat încadrarea juridică, pe 17 noiembrie, a unuia dintre bărbaţii puşi sub acuzare în cazul înfiorător al unei copile de 10 ani care a fost răpită în plină stradă la Brăila, violată de mai multe ori în diverse locaţii, ameninţată cu moartea şi abandonată plină de sânge în faţa unui magazin.

Valentin Rusu fusese acuzat iniţial de procurori de favorizarea infractorului, dar  judecătorii au decis acum, după analizarea probelor din dosar, ca acesta să fie judecat pentru complicitate la viol. 

Anchetatorii stabiliseră iniţial că Rusu a distrus, împreună cu Laurenţiu Tudori, suspectul principal în acest caz, hainele care purtau urmele de sânge ale fetiţei în scopul împiedicării cercetărilor şi tragerii la răspundere penală a violatorului.

Judecătoria Brăila îi arestase iniţial pe Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani) sub suspiciunea de lipsire de libertate şi viol. Corin Mămăligeanu este judecat, în prezent, într-un alt dosar penal pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor. Surse din anchetă arată că cei doi au fost eliberaţi fiindcă analizele ADN au infirmat teoria conform căreia ar fi comis faptele, deşi le-au recunoscut în timpul interogatoriului.

Au recunoscut comiterea faptelor, deşi nu le-au comis

Cazul este plin de ciudăţenii. De pildă, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Brăila, cei doi tineri erau îmbrăcaţi aproape identic ca adevăratul autor al violurilor, lucru care i-a şi indus iniţial în eroare pe anchetatori.

Un alt aspect care frapează este că suspecţii iniţiali au recunoscut comiterea unor fapte extrem de grave, care le-ar fi putut aduce condamnări grele cu închisoarea. Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, cei doi nu au oferit nici până acum o explicaţie plauzibilă legată de faptul că au dorit să ia asupra lor comiterea faptelor.

Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani) fuseseră cercetaţi iniţial sub suspiciunea că au batjocorit, pe 24 noiembrie 2019, o fetiţă de 10 ani în moduri ce cu greu pot fi descrise în cuvinte, întreţinând raporturi sexuale normale, orale şi anale cu aceasta. Conform unor surse judiciare, copila a fost violată şi după ce leşinase.

„Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, la data de 24.11.2019, în jurul orei 20,30, primul dintre inculpaţi a abordat-o pe victima minoră ce se afla în proximitatea unui magazin „non stop” de pe raza municipiului Brăila şi, prin exercitarea de ameninţări, a condus-o pe un teren viran amplasat la ieşirea din municipiu, unde, prin constrângere, a întreţinut cu minora un act sexual; în continuare, acelaşi inculpat a condus-o pe victimă, tot împotriva voinţei ei, într-un imobil nelocuit din municipiul Brăila, unde, atât prin exercitarea de constrângeri, dar şi profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, a mai întreţinut cu aceasta raporturi şi acte sexuale, cauzându-i leziuni traumatice. În acelaşi imobil menţionat anterior s-a aflat şi cel de-al doilea inculpat care, ulterior celui dintâi, a întreţinut şi el raporturi sexuale cu victima”, a declarat iniţial procurorul de caz.

Ameninţată cu moartea ca să păstreze tăcerea

Ulterior, după mai multe luni de anchetă, procurorii au stabilit că cel care a violat-o pe minoră este un al treilea bărbat, Laurenţiu Tudori, de 39 de ani.

„S-a reţinut că, în seara de 24 noiembrie 2019, prin constrângere (fizică şi psihică), dar şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, T.L. a întreţinut cu aceasta mai multe acte sexuale orale şi anale, precum şi raporturi sexuale, la diferite intervale orare şi în diferite locuri din municipiul şi din afara municipiului Brăila, prin acţiunile întreprinse victimei fiindu-i create leziuni ce au necesitat 21-23 de zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. Totodată, s-a mai reţinut faptul că, în aceeaşi dată de 24.11.2019, în intervalul orar 20.30-23.00, T.L. a lipsit-o în mod nelegal de libertatea de mişcare şi de deplasare potrivit voinţei ei, prin întrebuinţarea de ameninţări cu moartea şi violenţe fizice pe aceeaşi persoană vătămată minoră, impunându-i acesteia să se deplaseze pe un traseu impus de T.L. până în extravilanul municipiului Brăila, şi, ulterior, înapoi, pe acelaşi traseu, până în apropierea unui magazin din municipiul Brăila, de unde victima fusese luată de autor, durată de timp ce a depăşit cu mult intervalul necesar întreţinerii de raporturi sexuale cu victima”, se menţionează în rechizitoriu.

Cei doi tineri, Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu, nu au scăpat de punerea sub acuzare, aceştia urmând să răspundă pentru favorizarea infractorului. Reamintim că fetiţa de 10 ani a fost abandonată plină de sânge în faţa magazinului de unde fusese răpită, fiind ameninţată cu moartea să nu spună nimic despre ce i s-a întâmplat. 

Cu greu, micuţa a ajuns acasă, unde i-a povestit mamei prin ce trecuse, fiind la limita puterilor din cauza pierderii de sânge şi a violurilor repetate la care fusese supusă. Ulterior, a fost transportată la spital, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Răpire într-o comunitate de romi. O fetiţă de 9 ani a fost luată de pe stradă pentru a fi forţată să se mărite

Răpire la Corabia. Patru bărbaţi au urcat o femeie într-o maşină şi s-au făcut nevăzuţi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite