O bătrână şi-a asfixiat fratele imobilizat la pat. Ambulanţa abia plecase de la ei

O bătrână şi-a
asfixiat fratele imobilizat la pat. Ambulanţa abia plecase de la ei

Foto: arhivă Adevărul

O femeie de 72 de ani a fost trimisă în judecată pentru omor în condiţii de violenţă în familie, în contextul în care şi-a strangulat fratele care nu se putea apăra, fiind imobilizat la pat.

Tribunalul Brăila a stabilit, pe 10 octombrie, legalitatea rechizitoriului şi a actelor de urmărire penală în cazul unei brăilence de 72 de ani, Dragostina Mălureanu, care a fost trimisă în judecată pentru omor în condiţii de violenţă în familie.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că, pe 19 februarie 2020, un bărbat de 70 de ani a fost asfixiat de sora acestuia, în vârstă de 72 de ani. Anchetatorii au aflat că bătrâna era nemulţumită de faptul că fratele său, cu care locuia de 16 ani, nu voia să plece din imobil.

În ziua fatidică, femeia a sunat la 112, motivând că fratele ei se simte rău. Medicii de la SMURD care s-au deplasat la locuinţa acestora au stabilit însă că fratele său era conştient şi respira normal. 

După plecarea ambulanţei, femeia şi-a asfixiat fratele care nu se putea apăra, fiind imobilizat la pat, apoi a plecat de acasă.

“Moartea victimei a fost violentă; ea datează din data de 18.02.2020 şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute survenită la scurt timp după o acţiune de sufocare- strangulare a gâtului cu un laţ moale; persoana decedată prezenta o patologie cronică pluriviscerală în stadii avansate de boală, cu insuficienţă organică şi nu a fost capabilă de opoziţie”, au stabilit medicii legişti.

Femeia a negat permanent că şi-ar fi omorât fratele, susţinând constant că acesta s-a sugrumat singur, cel mai probabil cu un obiect de vestimentaţie din casă, pentru a arunca apoi vina pe ea.

Toate dovezile au indicat-o însă ca autoare a crimei pe bătrâna de 72 de ani. Iniţial, Dragostina Mălureanu a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, dar ulterior măsura a fost înlocuită cu arestul preventiv.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă pasională, în plină stradă, la Cluj. O tânără a fost înjunghiată mortal de iubitul gelos

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările