Muncă de Sisif pentru semaforizarea unei intersecţii unde accidentele se ţin lanţ

Muncă de Sisif pentru semaforizarea unei intersecţii unde accidentele se ţin lanţ

Intersecţia cu probleme    FOTO Primăria Ianca

Principala intersecţie din oraşul Ianca, judeţul Brăila, le dă mari bătăi de cap autorităţilor locale, din cauza accidentelor rutiere care se întâmplă frecvent. Numai în ultimele luni s-au produs trei incidente rutiere soldate cu victime, din cauză că şoferii care circulă pe drumul secundar, DJ 221, nu le acordă prioritate celor de pe ruta principală, DN 2B Brăila – Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicatoarele rutiere existente în intersecţie sunt deseori ignorate de şoferii grăbiţi, mai ales pe timpul nopţii. Din acest motiv, coliziunile au devenit o obişnuinţă în acea zonă centrală a oraşului Ianca, situată chiar în apropierea sediului Primăriei, a sediului Poliţiei, Jandarmeriei şi a unei şcoli gimnaziale. Primarul oraşului Ianca, Fănel Chiriţă, susţine că solicită, de ani de zile, permisiunea de a monta un semafor în intersecţie, pentru rezolva problema, însă s-a lovit de refuzul Direcţiei Regionale Constanţa a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care nu şi-ar fi dat avizul pentru o astfel de lucrare.

„Anul acesta, au avut loc trei accidente trase la indigo. Am făcut demersurile necesare, însă cei de la Compania de Drumuri nu ne-au dat un răspuns favorabil, fiind vorba de intersecţia unui drum principal cu unul secundar. Noi am vrut să montăm semafoare, pe cheltuiala primăriei, dar nu am primit avizul de la Constanţa.

Vin cetăţeni străini, iar pe timpul nopţii în special, nu mai observă indicatorul «Stop» şi intră direct în intersecţie ca şi cum ei ar avea prioritate. Asta deşi intersecţia e iluminată. În anii anteriori, au fost accidente şi mai urâte, un stâlp chiar a fost doborât de un autoturism. Consiliul Local e dispus să monteze aceste semafoare, însă administratorul drumului, Regionala Constanţa, nu este de acord. În fiecare an am prins în bugetul local o sumă de bani pentru acest proiect, dar nu primim aprobarea. Nici marcaje nu avem pe toată raza administrativă. Nu se văd trecerile de pietoni, nici liniile continue ori discontinue. Domnul prefect a scris la Constanţa şi a primit răspuns că drumul e în lucru, dar nu se lucrează pe el de luni de zile...Abia după ce am fost zilele acestea (pe 22 iulie n.n.) la CNADNR Bucureşti mi s-a spus să întocmesc un proiect, pentru că voi primi avizul necesar, fără probleme", a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, primarul oraşului Ianca.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: