Mieii brăileni se vând cu 11- 13 lei/kg în viu, iar carnea porneşte de la 25 lei kg

Mieii brăileni se vând cu 11- 13 lei/kg în viu, iar carnea porneşte de la 25 lei kg

Carnea de miel se găseşte în pieţele brăilene la preţuri începând de la 25 lei, iar miei vii încă nu au apărut la vânzare printre tarabe. Cine vrea să cumpere, trebuie să meargă direct la crescători. iar clienţi sunt destui, după cum mărturisesc ciobanii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Crescătorii de oi din judeţ au suficienţi miei de vânzare, chiar dacă o mare parte din “producţia” din această primăvară a luat deja calea străinătăţii. "Faţă de alţi ani, sunt cereri de la persoane fizice, pentru un exemplar – două, dar am avut şi cereri pentru comercializare angro, din Siria. Mai ales aici, în zona noastră, s-au dat mulţi miei câtre sirieni. La stâna noastră am avut aproximativ 500 de miei şi 100 iezi, iar patronul a vândut la sirieni cam vreo 170 de miei până acum. Zilele acestea e cerere mare din partea brăilenilor, care vin şi se interesează de miei şi iezi. Pentru cei care vor miel de Paşte, preţul este de 11 lei/kg în viu. iezii sunt micuţi, deocamdată. Faţă de miei, cresc greu", ne-a spus o rudă a patronului de la o stână situată între localităţile Vădeni şi Baldovineşti.

În cele zece minute cât am stat de vorbă cu acesta, au venit deja trei persoane să se intereseze de ofertă. "Vreau să ştiu dacă au iezi de vânzare şi cât costă. Mielul dacă nu are 20 de kg cel puţin, nu e bun. Dar eu acum caut ied, pentru că e mai bun ca mielul", ne-a spus Titi Ursu, unul dintre potenţialii clienţi. Din păcate pentru el, la stâna respectivă oferta de iezi nu prea era viabilă. Cât priveşte mieii, alţi ciobani din zonă ne-au spus că vând exemplarul în viu cu 12 – 13 lei per kilogram.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: