Marii producători şi procesatori de carne din Brăila: "Cea mai bună carne n-ar trebui să coste mai mult de 16 lei kilogramul!"

La Brăila, carnea este scumpă - o spun specialiştii, o recunosc şi cumpărătorii - deşi, potrivit unui mare producător din judeţ, cel mai scump kilogram de carne n-ar trebui să depăşească 16 lei. Potrivit unor raportări de dată recentă ale Ministerului Agriculturii, la Brăila, s-ar practica cele mai mari preţuri din ţară la carne, deşi avem cel puţin trei mari producători-procesatori în judeţ: „Caruz", „Marex" şi „A

Ştiri pe aceeaşi temă

Este inexplicabil cum se ajunge, totuţi, ca un kilogram de muşchi de porc să coste, la piaţă, şi 22 de lei. „De la noi kilogramul de carcasă de porc pleacă la preţul de 7,5 lei, maximum 7,8 lei. N-are de ce să fie atât de scump la piaţă?!", ne-a declarat Marin Moraru, administratorul „Marex".

Preţuri fără reguli

Şi Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Cărnii de Porc din România, este de aceeaşi părere, mai ales că produsele de la Brăila se vând peste tot în ţară.
Problema este, se pare, la modul în care se monitorizează aceste preţuri. „În primul rând, sistemul de monitorizare a preţurilor este incert, fără nicio regulă. Este o aberaţie felul în care se fac raportările. A spune că un kilogram de carne este 22 de lei, e ca şi cum ai întreba de ce porţi 37 la pantof şi nu 38", a adăugat Marin Moraru.


Din aceeaşi sursă am mai aflat că nu există un organism administrativ care să monitorizeze preţurile şi nici reguli în baza cărora aceste preţuri se raportează la nivel central, la ministerul de resort.


„Eu nu am magazine proprii, nu vând carne decât supermarketuri, de la Constanţa până la Oradea şi, repet, carnea nu are de ce să coste mai mult de 16 lei kilogramul", a mai spus Marin Moraru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările