Mai multe posturi, decât profesori candidaţi/Vezi aici lista posturilor titularizabile din județul Brăila ordonate după disciplină

S-a încheiat perioada de înscriere pentru examenul de titularizare în învăţământ, iar, la Brăila, posturile n-au avut prea mare căutare. La centrul nr. 1, organizat la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci" s-au înscris 272 de candidaţi, iar la centrul nr. 2, de la Şcoala „Al. I. Cuza", 430.

Ştiri pe aceeaşi temă

Click aici pentru a vedea posturile titularizabile din județul Brăila

În total, 702 persoane şi-au depus dosarele de participare la concurs pe cele 965 de posturi declarate vacante.

Pentru biologie au optat 16 persoane, pentru chimie - zece, educaţie muzicală - 13, fizică - zece, geografie - 32, informatică - 26, istorie - 41, matematica - 31.

La Şcoala „Al. I. Cuza" s-au înscris 36 de candidaţi la educaţie fizică şi sport, 54 la engleză, 26 la franceză, 65 la română, 21 la religie, 23 la psihopedagogie specială, 83 pentru educatoare şi 69 pentru învăţători.

În acest an, oferta de posturi în învăţământ este extrem de săracă. Au fost scoase la concurs 965 de posturi, din care doar 101 sunt titularizabile, 327 netitularizabile, iar restul incomplete. Faţă de anul trecut, numărul de posturi este cu 27% mai mic.

Multe posturi în judeţ

Între cele 101 posturi titularizabile, cele mai multe sunt pentru educatoare - 21, învăţători - 15, franceză - 12 sau matematică - 11. Cele mai multe posturi sunt în mediul rural.

Spre exemplu, la matematică, niciunul dintre posturile titularizabile nu este în oraş. „Noi am scos la concurs posturile în conformitate cu numărul de ore şi catedre primite de la conducerea unităţilor de învăţământ. Numărul mai mic de posturi se datorează şi faptului că populaţia şcolară este în scădere", a declarat inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea.

Concursul de ocupare a posturilor va avea loc pe 14 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările