Mai mulţi câini fără stăpân au fost otrăviţi într-o localitate brăileană. Autorităţile investighează cazul

Mai mulţi câini fără
stăpân au fost otrăviţi într-o localitate brăileană. Autorităţile investighează
cazul

Câinii au fost otrăviţi de persoane necunoscute Foto: arhivă Adevărul

Localnicii din comuna Cocile au reclamat uciderea prin otrăvire a mai multor câini, cel mai probabil cu Furadan. Direcţia Sanitar Veterinară Brăila a prelevat probe de la animalele moarte pentru a verifica care este cauza exactă a morţii patrupedelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi câini vagabonzi au fost găsiţi fără suflare pe o stradă din localitatea brăileană Cocile. Localnicii au reclamat cazul la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, iar medicii încearcă să afle acum cauza morţii animalelor.

“Am prelevat probe de la doi câini. Nu ne putem pronunţa deocamdată dacă este vorba despre furadan sau alte substanţe. În o zi, maxim două, vom avea rezultatul analizelor”, a declarat, Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila.

Şi poliţiştii au început propria anchetă, încercând să identifice persoanele responsabile de otrăvirea câinilor. “Era o concentraţie foarte mare. Unul dintre câini, care fusese scos la plimbare de un vecin, cred că doar a mirosit o bucată de carne, nici n-a apucat să mănânce, iar până să se întoarcă acasă a murit. Nu e prima dată când se întâmplă astfel de incidente. În 2015, ne-au mai fost otrăviţi câini în curte de nişte persoane care între timp au fost identificate. Acum, nouă ne-a murit un câine. În total au fost ucişi patru câini şi un pisic”, a declarat un localnic.

citeste totul despre: